15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ψήφισμα Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων σχετικά με αυτοκτονίες από πίεση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων παίρνει θέση σχετικά με τα συχνά περιστατικά βίας ενάντια σε ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Όπως σημειώνουν, η βία τέτοιας μορφής έχει οδηγήσει ανθρώπους στην αυτοκτονία και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που η κοινωνία πρέπει να πάρει θέση. Τονίζεται επίσης ότι είναι αυτονόητο καθήκον της πολιτείας να μεταχείριζεται ισότιμα όλους τους πολίτες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Σαν σύλλογος καταγγέλλουμε ως απαράδεκτα οποιαδήποτε περιστατικά τραμπουκισμού, βίας και μεροληπτικής συμπεριφοράς απέναντι σε ανθρώπους με βάση το σεξουαλικό τους προσανατολισμό και θεωρούμε ότι η σιωπή και η συγκάλυψη των περιστατικών αυτών αποτελεί συνενοχή.

Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα διάφορα κρούσματα αυτοκτονιών νέων ανθρώπων λόγω της πίεσης που υφίστανται από το κοινωνικό τους περιβάλλον αναφορικά με το σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή τη θηλυπρέπειά τους .

Θεωρούμε ότι οφείλουν να αποδίδονται άμεσα οι ευθύνες εκεί που αρμόζουν, όταν συμβαίνουν τα παραπάνω, και να μην αποσιωπούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα γεγονότα. Αυτό ισχύει ειδικά για την εκπαίδευση αλλά και για τους χώρους εργασίας, όπου πολλές φορές τυχαίνει να γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιων συμβάντων.

Καταδικάζουμε τις όποιες σκοταδιστικές εξάρσεις σεξισμού και ομοφοβίας από όπου και αν προέρχονται. Επιπλέον θεωρούμε ως αυτονόητο ότι η πολιτεία οφείλει να μεταχειρίζεται ισότιμα τους πολίτες που επιθυμούν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης είτε αυτοί είναι του αντίθετου φύλου είτε του ίδιου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε σαν σύλλογος τους αντίστοιχους αγώνες και διεκδικήσεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ