21.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Ψήφισμα Γ.Σ. ΕΛΜΕ Χανίων: Όχι στον εθνικισμό, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία. Αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό

Ημερομηνία:

Ψήφισμα Γ.Σ. ΕΛΜΕ Χανίων:

Οι εικόνες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τα εγκλήματα των δυτικών ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ) και των Ρώσων στη Συρία δεν είναι παρά στιγμιότυπα ενός οξύτατου ανταγωνισμού  που  φουντώνει και απλώνεται στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο. Ένας ανταγωνισμός που  καταστρέφει χώρες, ξαναχαράζει τα σύνορα δολοφονώντας ολόκληρους λαούς και σπρώχνοντας στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπων. Ταυτόχρονα καλλιεργείται και ενισχύεται ο εθνικισμός και ο σοβινισμός με σκοπό να συρθούν οι λαοί στα φιλοπόλεμα σχέδια. Οι άρχουσες τάξεις των χωρών της περιοχής υπηρετούν τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις και  φιλοπόλεμα σχέδια ενώ διαγκωνίζονται  μεταξύ τους με μοναδικό στόχο τα δικά τους συμφέροντα οδηγώντας  τους λαούς σε επικίνδυνους δρόμους

Η χώρα μας έχει γίνει πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, οι δολοφονικές βάσεις  επεκτείνονται και φυτρώνουν νέες σε άλλες περιοχές της χώρας, ξοδεύονται δισεκατομμύρια σε F-16,ο νατοϊκός στόλος είναι στο αιγαίο συνεχώς σε πολεμική διάταξη ενώ η συμμαχία με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, μας κάνει συμμάχους με το πιο λαομίσητο καθεστώς στη περιοχή. Είναι δεδομένο ότι το μπλέξιμο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ δεν υπηρετεί την ειρήνη, αλλά μας βάζει μπροστά σε πραγματικούς πολεμικούς κινδύνους.

Είναι πραγματικοί οι πολεμικοί κίνδυνοι που απειλούν το λαό και  τη νεολαία και αποδεικνύουν, ότι αυτό το σύστημα που απλώνει τη φτώχεια και την ανεργία, που υψώνει ταξικούς φραγμούς στη νέα γενιά, δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ειρήνη.

Για να μη συρθεί ξανά ο λαός μας να σκοτωθεί στους πολέμους που γίνονται για συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και κεφαλαιοκρατών  πρέπει να πάρουμε θέση υπέρ της ειρήνης και της φιλίας των λαών της περιοχής. Να ξαναζωντανέψει  το αντιπολεμικό κίνημα, το κίνημα ενάντια στις βάσεις και να διατρανώσουμε ότι οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.

  ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ –      ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ

   ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ  ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Όχι στον  εθνικισμό, το φασισμό και  τη μισαλλοδοξία.

Αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...