13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Ψήφισμα δήμου Χανίων ια το στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών που σπουδάζουν στα Χανιά

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ’ αριθμ. 30/2014 ομόφωνη απόφαση του, που έλαβε κατά τη συνεδρίαση της 27ης Ιανουαρίου 2014, αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης στέγης για φοιτητές, που σπουδάζουν στις σχολές Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. των Χανίων, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητά:

  1. την παραχώρηση κτηρίων του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε εστίες για τη στέγαση φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και του παραρτήματος Α.Τ.Ε.Ι.
  1. να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο στεγαστικό πρόβλημα, καθώς δεκάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και του παραρτήματος των ΤΕΙ Χανίων εγκαταλείπουν τις σπουδές τους για λόγους οικονομικής φύσεως”.

Ψήφισμα για την υποχρηματοδοτηση των Σχολικών Επιτροπών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 31 Απόφαση του, που έλαβε     ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση της 27ης/1/2014, εξέφρασε την αντίθεση του στην υποχρηματοδότηση των Δήμων και των Σχολικών Επιτροπών, ζητώντας παράλληλα την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου από την Πολιτεία, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών, από πλευράς Δήμου.

Ειδικότερα, σε ψήφισμα, που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, αναφέρεται:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Α. Εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην υποχρηματοδότηση των Δήμων και των Σχολικών Επιτροπών από το κεντρικό κράτος για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, σε ποσοστό, που υπερβαίνει  το 50%.

Β. Απαιτεί από την Πολιτεία, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, την απαραίτητη χρηματοδότηση για την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εκπαίδευσης και λειτουργίας των σχολείων καθώς είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων (θέρμανση, προσωπικό, κ.α.).

Γ. Ζητά την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου από την Πολιτεία, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών, από πλευράς δήμου, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων. Xωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεχόμαστε πως η πολιτεία απαλλάσσεται από την υποχρέωση της για επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

Δ. Υπογραμμίζει ότι με την εν λόγω υποχρηματοδότηση κινδυνεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της παροχής δωρεάν παιδείας”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...