14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Ψήφισμα Δημάρχων Νομού για την Δημόσια και Δωρεά Μεταφορά των Μαθητών στα Σχολεία από την Πολιτεία»

Ημερομηνία:

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι, μετά από πρωτοβουλία του  Δημάρχου  Πλατανιά και Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης κ. Μαλανδράκη Ιωάννη  με μοναδικό θέμα τη Μεταφορά των Μαθητών στα Σχολεία από την Πολιτεία , και στην οποία παρίσταντο οι Δήμαρχοι Πλατανιά κ.Ιωαν.Μαλανδράκης , Αποκορώνου κ. Μαρκάκης Γρηγόριος, Καντάνου _ Σελίνου κ.Γεωργ.Δερμιτζάκης,Κισσάμου κ.Γεωργ.Μυλωνάκης, η Αντιδήμαρχος Χανίων κα.Χρυσούλα Χατζηδάκη, ο Αντιδήμαρχος Σφακιών κ.Πρωτοπαπαδάκης , παρών επίσης ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Κισσάμου Μουντάκης & Σκορδυλάκης , και οι Αντιδημάρχοι του Δήμου Πλατανιά κ.Γεωργ.Καλαϊτζάκης, Ιωαν. Μαλακωνάκης &Νικ.Δασκαλάκης.

Μετά από μακρά συζήτηση  εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα

  1. Επαναλαμβάνεται  η θέση και  αγωνία όλων των Δημάρχων  του Νομού για την άμεση λύση του θέματος της μεταφοράς των μαθητών  , που απασχολεί όλες τις οικογένειες των Δήμου και Ειδικότερα στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.   .
  2. Η υποχρέωση της Πολιτείας για την  δημόσια και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών στα σχολεία είναι στοιχειώδης υποχρέωση της απέναντι στις μαθητικές   κοινότητες  και στις  οικογένειες τους.
  3. Με δεδομένη την υφιστάμενη  κατάσταση των άγονων διαγωνισμών και των παρατάσεων  των συμβάσεων , η μόνη λύση είναι η παράταση της υπάρχουσας σύμβασης μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2011-2012.
  4. Ζητούν την τροποποίηση της υπάρχουσας Κ.Υ.Α. 35415/28.07.2011 (ΦΕΚ 1701/01.08.2011, τεύχος Β’) προκειμένου να επιλυθούν τα ήδη  προβλήματα που έχουν αναδειχθεί κατά την διενέργεια των διαγωνισμών.
  5. Προτείνουν να επανεξετασθεί το θεσμικό πλαίσιο  της μεταφοράς των μαθητών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα οικονομικότερου τρόπου μεταφοράς των μαθητών  και λειτουργικότερη κατανομή των δρομολογίων με γνώμονα πάντα  την ασφαλέστερη μεταφορά των μαθητών
  6. Καλεί την Διοίκηση των ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης Α.Ε. να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος  κατανοώντας  το κοινωνικό πρόβλημα, αναγνωρίζοντας την υποστήριξη που είχαν κατά καιρούς και αυτά από την πολιτεία.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...