Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

18.2 C
Chania
Monday, April 14, 2025

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου υπέρ της διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων και Επιτροπής Λογιστικό Ελέγχου του χρέους

Ημερομηνία:

Το Ηράκλειο πάλι πρωτοπορεί. Σε ένα σημαντικό ψήφισμα κατέληξε το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου στο οποίο εκφράζεται η συμφωνία του Δήμου Ηρακλείου στη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις θηριωδίες των ναζί στην Κρήτη αλλά και η συμπαράταξη στο αίτημα για Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Η ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τα τις θηριωδίες των Γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων την περίοδο 1941-1944 και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, βρίσκει σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Η διεκδίκηση δεν έχει εκδικητικά χαρακτηριστικά, αλλά αποτελεί μια ηθική οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Η πόλη του Ηρακλείου και η Κρήτη πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, με χιλιάδες εκτελεσθέντες, με καταστροφή υποδομών και περιουσιών. Τον Ιούνιο του 1942 εκτελούνται 62 Μάρτυρες, αναμεσά του ο πρώην δήμαρχος, Μήνας Γεωργιάδης, με τα δύο αδέλφια του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τάσσεται επίσης υπέρ της συγκρότησης Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα χρέους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα

H Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανακοίνωσε το Πρόγραμμα...

ΒΟΑΚ: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το Χανιά-Ηράκλειο

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση είναι πλέον η σύμβαση...

Αυστηρότερη πολιτική για το μεταναστευτικό στην Κρήτη: Τι δηλώνει η Υφυπουργός Σέβη Βολουδάκη

Περίπου έναν μήνα μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, το...

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ για την αστυνομική παρουσία σε μαθητική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ξεκαθαρίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα...