14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ψήφισμα συμπαράστασης Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων για τη δίωξη του συνδικαλιστή του ΟΤΕ

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων για την συνδικαλιστική δίωξη του Καστρινάκη Λάμπρου Προέδρου ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων (και πρώην μέλους Δ.Σ. ΟΜΕ-ΟΤΕ) από την Διοίκηση του ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το ψήφισμα:

“Η Διοίκηση του ΟΤΕ έρχεται για μια ακόμη φορά να προσπαθήσει να φιμώσει όλους τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές που αντιστέκονται στην επιβολή της εντατικοποίησης της εργασίας. Η ίδια πράττει με παράνομες μεθόδους στο βωμό της μεγιστοποίησης του κέρδους της χωρίς να σέβεται ανθρώπους, νόμους και κανονισμούς.

Πιο συγκεκριμένα συνδικαλιστικές δράσεις του προέδρου της Τ.Δ.Ε. ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων Καστρινάκη Λάμπρου (εκλεγμένου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ) ΟΤΕ την 3ετία 2012-2015) ενόχλησαν την Διοίκηση του ΟΤΕ.

Σαν αποτέλεσμα αυτού η Διοίκηση τον μετέφερε εκδικητικά σε διαφορετικό χώρο εργασίας εκτός κεντρικής υπηρεσίας που εργαζόταν και είχε επαφή με τους περισσότερους εργαζόμενους για να μην μπορεί να ενημερώνει τους συναδέλφους και να ασκεί συνδικαλιστικό έργο.

Αυτή η πράξη της Διοίκησης δεν του επιτρέπει να ελέγχει να προλαμβάνει και να ενημερώνει για κάθε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, της υγιεινής & ασφάλειας και της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την άδικη και εκδικητική στοχοποίηση του Προέδρου της ΤΔΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων Καστρινάκη Λάμπρου από την Διοίκηση του ΟΤΕ για την συνδικαλιστική του δράση. Αν η Διοίκηση μπορεί να περνάει σε «απομόνωση» τον εκάστοτε θεσμικό πρόεδρο (συνδικαλιστή) του τοπικού σωματείου σκεφτείτε την τρομοκρατία που επιθυμεί να περάσει με αυτή την κίνηση και στους υπόλοιπους εργαζόμενους τοπικά αλλά και πανελλαδικά.

Ζητάμε άμεση επιστροφή του Προέδρου στα προηγούμενα καθήκοντα! Επαναφορά της διοίκησης στην νομιμότητα, ορισμό όλων των συνεργείων σε διμελή όπως ορίζει η νομοθεσία! και σεβασμό στους κανόνες υγιεινής & ασφάλειας και ισότητας μεταξύ εργαζομένων!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...