20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ψήφισμα συμπαράστασης της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στους 10 διωκόμενους για την «Παρέλαση του Λαού» στις 28 Οκτώβρη 2011

Ημερομηνία:

Τρία χρόνια μετά προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία όπως τους συμφέρει. Παρουσιάζουν ως δράση λίγων ανθρώπων, τις μαζικές κινητοποιήσεις του λαού στις παρελάσεις. Θέλουν να σβηστεί απ’ την αγωνιστική μνήμη του λαού, ότι το ΟΧΙ χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας σε δεκάδες πόλεις της χώρας, οδήγησε στην πλήρη απαξίωση και τελικά στην πτώση της μνημονιακής κυβέρνησης Παπανδρέου. Θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους τολμούν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στις πολιτικές τους, θέλουν να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα του λαού να αντιστέκεται, να διαδηλώνει, να αγωνίζεται.

 

Αλλά την 28η Οκτωβρίου 2011, πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη, όπως και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν στην επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ, το πραγματικό της νόημα, βροντοφωνάζοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Χιλιάδες συμπολίτες μας, εξέφρασαν την οργή τους για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης, που υπηρεττούν πιστά την τρόικα, λέγοντας σε όλα ΝΑΙ. Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη κοινωνική πλειοψηφία, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και τα αγαθά, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και επιβάλλει την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας.

Την 28η Οκτωβρίου 2011, η Θεσσαλονίκη υπήρξε μια από τις ελάχιστες ελληνικές πόλεις που η παρέλαση πραγματοποιήθηκε. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός, αποκαθιστώντας το πραγματικό της νόημα, αλλά και όλα τα πολιτικά τμήματα, όπως μαθητές ΑΜΕΑ, εθελοντές διασώστες, κ.ά.

Τρία χρόνια μετά κρατικοί λειτουργοί και πολιτικοί εκπρόσωποι αυτού του νοσηρού συστήματος φαίνεται να ζητούν “εκδίκηση” για την πτώση της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης μα και να επιτείνουν το κλίμα φόβου και υποταγής στην κοινωνία. Σε μια προσπάθεια αποτροπής κάθε αντίδρασης στην αντιλαϊκή πολιτική, επιχειρούν να συκοφαντήσουν, να βγάλουν παράνομο και να τιμωρήσουν κάθε λαϊκό αγώνα, από την “Παρέλαση του Λαού” μέχρι τον ηρωικό αγώνα των απολυμένων καθαριστριών και τους αγώνες ενάντια στο κλείσιμο επιχειρήσεων, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τις απολύσεις.

Ό,τι κι αν κάνουν, δε μας φοβίζουν! Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα με την ελπίδα ή τη σιγουριά ότι πολύ σύντομα θα ζήσουμε μια ΝΕΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ που θα στείλει οριστικά τις αντιλαϊκές πολιτικές στα αζήτητα της ιστορίας…

Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος των συναδέλφων μας και όλων των κατηγορούμενων

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...