14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ψήφισμα ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματος στα Χανιά παραμένει στο μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Με ψήφισμα της Νομαρχιακής Συνέλευσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων γίνεται αναφορά στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης και στην αποχώρηση στελεχών που δε συμφώνησαν με την εφαρμογή μνημονίου. Όπως σημειώνεται “Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματος στα Χανιά παραμένει στο μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ. Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι από την αναγγελία των εκλογών μέχρι σήμερα πολλά νέα μέλη εντάχθηκαν στις γραμμές μας.”

Πιο αναλυτικά στο ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα με τον τίτλο: “Με αίσθηση ευθύνης και αυτοπεποίθηση για τη νέα εκλογική μάχη” σημειώνονται τα εξής:

Μπροστά στη εκλογική αναμέτρηση όλες και όλοι που είμαστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση: Να επιβεβαιώσουμε ότι η Αριστερά στη χώρα μας και στην Ευρώπη μπορεί να αναλαμβάνει με επιτυχία κυβερνητικές ευθύνες ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ότι είναι σε θέση να προσφέρει στην κοινωνία βιώσιμες προοπτικές αλλαγής κατεστημένων δομών και αντιλήψεων. Να δημιουργεί προϋποθέσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων και την ανακούφιση των κοινωνικά ασθενέστερων. Να εμβαθύνει τη δημοκρατία την ισοπολιτεία, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, αξίες για τις οποίες διαχρονικά ο λαός μας έχει δώσει σκληρές μάχες.

Μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που επακολούθησε αμέσως μετά τις εκλογές του Γενάρη και είχε τη γνωστή κατάληξη, οφείλουμε να αγωνιστούμε για να μη γυρίσει η Αριστερά στη χώρα μας στην ευκολία του καταγγελτικού λόγου. Να μην επιστρέψει ηττημένη στην αντιπολίτευση. Η δέσμευσή μας το Γενάρη υπήρξε σαφής : Ζητήσαμε εντολή διακυβέρνησης για να διαπραγματευτούμε εντός του ευρώ με σκοπό μιαν αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους δανειστές. Από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αποδείχτηκε ότι οι συσχετισμοί ήσαν εξ αρχής αρνητικοί σε βάρος μας, πράγμα που δεν είχαμε εγκαίρως αντιληφθεί. Παρόλο που για πρώτη φορά η χώρα μας και ο Πρωθυπουργός της όρθωσαν το ανάστημά τους, παρόλο που όλους αυτούς τους μήνες ξεδιπλώθηκε μια θαυμαστή λαϊκή στήριξη, παραδεχόμαστε με ειλικρίνεια πως το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων δεν είναι ευνοϊκό για τα συμφέροντα της χώρας και του Λαού μας. Η απόφαση για τη συνθηκολόγηση έγινε για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στην οποία μας οδηγούσε η άτεγκτη και τιμωρητική στάση των δανειστών. Το συντριπτικό ΟΧΙ του λαού έδωσε την έσχατη στιγμή σημαντική δύναμη για βελτιώσεις, ωστόσο ούτε αυτό στάθηκε ικανό να αποτρέψει την υποχώρηση.

Σήμερα αποτελεί κοινή πεποίθηση: Η Κυβέρνηση πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά δεν πρόδωσε, δεν πούλησε την εμπιστοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από την «καθαρότητα» του κόμματος. Κάποιοι σύντροφοί μας έκαναν μια διαφορετική ανάγνωση της συγκυρίας και επέλεξαν τον δρόμο της αποχώρησης. Η επιλογή τους είναι σεβαστή, αλλά καθόλου χρήσιμη. Η Αριστερά της γωνίας δεν μας ταιριάζει. Ο λαός μας θέλει στα δύσκολα. Η επιλογή αυτή των συντρόφων μας θλίβει. Ελπίζουμε οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν στο μέλλον. Δεν σκοπεύουμε να επιδοθούμε σε άσκοπες εμφύλιες διενέξεις, που, άλλωστε, δεν ενδιαφέρουν την κοινωνία και την πορεία της χώρας.

Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματος στα Χανιά παραμένει στο μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ. Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι από την αναγγελία των εκλογών μέχρι σήμερα πολλά νέα μέλη εντάχθηκαν στις γραμμές μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι μια μαχητική κοινωνική δύναμη αλλαγής. Πάνω του ακουμπάνε τα λαϊκά στρώματα, η χειμαζόμενη κοινωνία. Είναι η πολιτική δύναμη που αγωνίζεται με σταθερότητα και συνέπεια για μια δικαιότερη, πιο δημοκρατική και πιο ανοιχτή στο μέλλον κοινωνία. Αναγνωρίζουμε τις συνέπειες της συνθηκολόγησης και προσπαθούμε να τις υπερβούμε. Πατάμε στο έδαφος της πραγματικότητας, όχι για να την αποδεχθούμε, αλλά για να την αλλάξουμε.

Το σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην παρακμή και το λαό στην εξαθλίωση εξακολουθεί να επιδιώκει τη συσκότιση των ευθυνών του. Οι πολιτικές δυνάμεις του χθες προσπαθούν να ξεπλυθούν από τα ανομήματά τους. Ο λαός όμως γνωρίζει πολύ καλά ποιον μπορεί να εμπιστευτεί. Δεν μας βαραίνουν σκάνδαλα και διαπλοκές. Δεν έχουμε κρυμμένους σκελετούς στα ντουλάπια μας, όπως οι αξιότιμοι κύριοι, που τώρα εμφανίζονται σαν «σωτήρες» φέρνοντας μαζί τους τη μούχλα του φθαρμένου συστήματος, που τόσο πρόσφατα και τόσο ηχηρά ο λαός αποδοκίμασε το Γενάρη και τον Ιούλη.

Καλούμε το Χανιώτικο Λαό να εμπιστευτεί το ΣΥΡΙΖΑ. Τη δύναμη που απέδειξε ότι μπορεί να παλέψει, να οραματιστεί, να ανοίξει δρόμους για το αύριο. Με αξιοπρέπεια και επιμονή. Χωρίς να συμβιβαζόμαστε, χωρίς να υποστέλλομε τη σημαία των λαϊκών διεκδικήσεων. Με σταθερό προσανατολισμό στις βαθιές τομές στην κοινωνία, το πολιτικό σύστημα, τη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση, την Παιδεία, είμαστε εδώ όχι μόνο για τα εύκολα «ζήτω» και τις επιτυχίες, αλλά και για τις δυσκολίες και τις αναγκαίες ανασυγκροτήσεις. Τις επόμενες μέρες τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεδιπλώσουν στην κοινωνία το πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη τετραετία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...