24.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ενάντια στη μετατροπή – κατάργηση Γενικού Λυκείου για δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Μετά από πρόταση έκδοσης ψηφίσματος από την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ», η οποία υπέβαλε την Κοινή Ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων της Ένωσης Γονέων και της ΕΛΜΕ Χανίων με θέμα: «Καμία μετατροπή – κατάργηση κάποιου Γενικού Λυκείου στα Χανιά και τη δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στη θέση του », την οποία παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης κ Μαρινάκης Αλέξανδρος και την πρόταση της κας Σοφίας Μαλανδράκη – Κρασουδάκη, για την έκδοση του ψηφίσματος των Φορέων των Χανίων, στο οποίο όμως να προστεθεί ο τίτλος από τη δική της πρόταση ψηφίσματος δηλ.: «Άμεση ίδρυση και λειτουργία Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά χωρίς μετατροπή υφιστάμενου Λυκείου», η οποία έγινε αποδεκτή και τέθηκε σε ψηφοφορία στο σώμα το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη δια ζώσης συνεδρίαση του, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ – οδός Υγείας αριθμ. 2) αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος με θέμα:

«Ίδρυση και Λειτουργία Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά» και συγκεκριμένα:

•Δεν θα ανεχθούμε μετατροπή – κατάργηση κάποιου Γενικού Λυκείου στα Χανιά και τη δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στη θέση του.

•Άμεση λύση στο μεγάλο ζήτημα της σχολικής στέγης για όλα τα παιδιά των Χανίων.

•Άμεση ίδρυση και λειτουργία Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά, χωρίς μετατροπή υφιστάμενου Λυκείου

Στην παρούσα απόφαση τα μέλη της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» κ.κ. Μαρινάκης Αλέξανδρος, Μανουσάκης Νικόλαος και Βρύσαλης Δημήτριος ψήφισαν υπέρ της έκδοσης του ψηφίσματος όπως αναφέρεται στην Κοινή Ανακοίνωση των Συλλόγων Γονέων, της Ένωσης Γονέων και της ΕΛΜΕ Χανίων και συγκεκριμένα:

•Δεν θα ανεχθούμε μετατροπή – κατάργηση κάποιου Γενικού Λυκείου στα Χανιά και τη δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στη θέση του.

•Άμεση λύση στο μεγάλο ζήτημα της σχολικής στέγης για όλα τα παιδιά των Χανίων

σύμφωνα και με όσα αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...