13.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Ψεύτικη η είδηση περί του ιδρυτή της Corona που έκανε πλούσιους τους κατοίκους του χωριού του

Ημερομηνία:

Και εμείς όπως και πολλά άλλα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δημοσιεύσαμε μία είδηση σύμφωνα με την οποία ο ιδρυτής της μπύρας “Corona” Antonino Fernández Rodríguez δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε κάτοικο του χωριού Cerezales del Condado, από το οποίο κατάγεται και το οποίο μαστίζεται από τη φτώχια.

Η συνολική περιουσία του ήταν 169 εκατ. δολλάρια και οι κάτοικοι του χωριού 80, οπότε, σύμφωνα με την είδηση έδωσε όλη του την περιουσία στους χωρικούς.

Η είδηση αυτή δεν ευσταθεί.

Το ίδρυμα το οποίο έχει ιδρύσει ανακοίνωσε ότι όσα περιγράφονται δεν είναι αλήθεια.

Ο Fernandez πέθανε σε ηλικία 98 ετών στις 31 Αυγούστου και αν και το ίδρυμά του επισημαίνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του έδωσε αρκετά χρήματα για την αναβάθμιση της ζωής στο χωριό του, κτιζοντας κτίρια και επενδύοντας στον πολιτισμό και βοηθώντας ανθρώπους με αναπηρία στο να βρούνε δουλειά, ποτέ δεν έδωσε 2 εκατομμύρια σε κάθε κάτοικο του χωριού του.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ