16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ψηφίσματα από εταιρείες και φορείς

Ημερομηνία:

Μετά την είδηση της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη πολλά είναι τα ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί όσο και τα μηνύματα που έχουν δωθεί (και συνεχίζουν να έρχονται) στη δημοσιότητα από φορείς, οργανώσεις αλλά και εταιρείες με των οποίων το όνομα έχει συνδεθεί.


ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ.  ΑΝΕΚ LINES

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΕΚ LINES με την αναγγελία του θανάτου του δημιουργού της, ισόβιου Προέδρου της και κορυφαίου Ιεράρχη Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη συνελθόν εκτάκτως αποφασίζει:
1.    Να εκφράσουν τα μέλη του τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία.
2.    Τα γραφεία της Εταιρείας κατά την ημέρα της κηδείας του να παραμείνουν κλειστά.
3.    Να κυματίζουν οι σημαίες στα πλοία της ΑΝΕΚ και στα γραφεία της μεσίστιες από σήμερα μέχρι και την ημέρα της κηδείας.
4.    Να διαθέσει χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
5.    Κατά την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας μας, σε ειδική τελετή, να τιμηθεί η προσωπικότητά του με το υπέροχο χριστιανικό και βαθειά ανθρώπινο έργο της μεγάλης προσφοράς του.
6.     Να ονομασθεί η μεγάλη αίθουσα των Γενικών Συνελεύσεων και εκδηλώσεων των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας μας σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ».

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ. Σ.  ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ Ν.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ Ν.Ε. με την αναγγελία του θανάτου του Προέδρου της ΑΝΕΚ Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη συνήλθε εκτάκτως και  αποφασίζει:

1.    Να εκφράσουν τα μέλη του τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία.
2.    Να κυματίζουν οι σημαίες στα πλοία της εταιρείας και στα γραφεία της μεσίστιες από σήμερα μέχρι και την ημέρα της κηδείας.
3.    Να διαθέσει χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ψήφισμα ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. – SAMARIA μετά την είδηση της εις Κύριον εκδημίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.    Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία
2.    Να εκφράσει τα θερμά του συλληπητήρια στους οικείους του
3.    Να προσφέρει χρηματικό ποσό στην κατ’ οίκον βοήθεια στο Σπίτι του κοινωφελούς ιδρύματος Αγιά Σοφια.
4.    Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

"google ad"

Ψήφισμα ΛΑΝΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΑΝΕ με την αναγγελία του θανάτου του Προέδρου της ΑΝΕΚ Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη συνήλθε εκτάκτως και αποφασίζει:

  1. Να εκφράσουν τα μέλη του τα συλληπητήριά τους στους οικείους του και να παραστούν στη νεκρώσιμο ακολουθία
  2. Να κυματίζουν οι σημαίες στα πλοία της εταιρείας και στα γραφεία της μεσίστιες από σήμερα μέχρι και την ημέρα της κηδείας
  3. Να διαθέσει χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα

Ψήφισμα Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Το Διοικ. Συμβούλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, μετά την αναγγελία της

εις Κύριον εκδημίας του Σεβασμ. Μητροπολίτου πρ. Κισάμου και Σελίνου

ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ

Ιδρυτή και πρ. Προέδρου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

αποφασίζει ομόφωνα

α) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος,

β) Να αναρτηθεί μεσίστιος η σημαία του Ιδρύματος επί επταήμερον,

γ) Να γίνει μία δωρεά στο Ανουσάκειο Ίδρυμα,

δ) Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Ψήφισμα Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» Άγιοι Πάντες Αποκορώνου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» μόλις πληροφορήθηκε την κοίμηση του Προέδρου και Ιδρυτή του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη
Αποφάσισε ομόφωνα

•   Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του
•   Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας
•   Να παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία
•   Να τοποθετηθεί η προτομή του στο Ίδρυμα «Αγία Σοφία»

Συλληπητήριο μήνυμα Ιατρικού Συλλόγου Χανίων

Με βαθιά συγκίνηση και οδύνη πληροφορηθήκαμε το τραγικό νέο της κοίμησης του μακαριστού π. Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου. Ο «παππούλης», όπως τον νιώθαμε και τον αποκαλούσαμε όλοι μας βαθιά μέσα στην ψυχή μας, έφυγε με ειρηνικό τρόπο όπως ειρηνικός ήταν όλος ο εξέχων βίος του. Με τις πράξεις του, τις διδαχές του αλλά και την προσωπική του στάση ζωής, αποτέλεσε φωτεινό φάρο προσφοράς, παράδειγμα προς μίμηση για τους συνανθρώπους του, αποκούμπι αισιοδοξίας και ταπεινότητας για το ποίμνιό του.

Με την πορεία του δια μέσου της Μητρόπολης Γερμανίας αλλά κυρίως της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, της οποίας στάθηκε άξιος Ποιμενάρχης  για συνολικά 37 έτη άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα του σε επίπεδο θεολογικό, κοινωνικό και ιδιαίτερα ανθρωπιστικό. Η διδαχή του και η πράξη ζωής του θα παραμείνουν αιώνια πρότυπα στις γενιές που έρχονται. Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στους οικείους του και την Εκκλησία.

Ιδρυτής Ένωσης Κληρικών Κρήτης-Πρωτοπρεσβύτερος Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Κοκολάκης

«Εκφράζω την βαθιά μου συγκίνηση για την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου-π. Γερμανίας Ειρηναίου Γαλανάκη. Ήταν εμπνευσμένος Ιεράρχης, φωτεινός φάρος με διεθνή αναγνώριση και μεγάλη προσφορά στην δημοκρατία, στην Ορθοδοξία, στην Εκκλησία και στην κοινωνία. Υπήρξε πρότυπο πνευματικού πατέρα και καθηγητή του ιερού κλήρου και προσωπικά είμαι τυχερός που τον γνώρισα, αλλά και ευγνώμων για τα πνευματικά αγαθά, την παιδεία και τις ηθικές αξίες που αποκόμισα ως ιεροσπουδαστής αλλά και ως ιερωμένος. Ο Ειρηναίος Γαλανάκης παράλληλα με το θρησκευτικό, φιλανθρωπικό του έργο πρωτοστατούσε και σε κάθε κοινωνική αναπτυξιακή πρωτοβουλία μαζί με το λαό και αφήνει σε μας και στις νεώτερες γενιές πολυσήμαντες παρακαταθήκες. Για την Κοίμηση του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης, στον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, και στους οικείους του. Παράλληλα εύχομαι ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του μετά των δικαίων. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Συλληπητήρια Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μ.Μ.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε πληροφορήθηκε με συγκίνηση την απώλεια του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου-π. Γερμανίας Ειρηναίου Γαλανάκη.

Ο Μακαριστός Ειρηναίος Γαλανάκης σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα  με σπουδαία Θεοφιλή πορεία, και ανεκτίμητη προσφορά στην Ορθοδοξία, στην Εκκλησία, και στην κοινωνία ,Υπήρξε εξέχων, φωτισμένος Ιεράρχης, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα  με σπουδαία Θεοφιλή πορεία, με διεθνή αναγνώριση, και είχε πρωτοστατήσει σε πρωτοποριακές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και δράσεις προς όφελος της Κρήτης.

Για την Κοίμηση του , το Δ.Σ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης, και στους οικείους του».

Εξουσιοδοτεί τα μέλη της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε στον Νομό Χανίων κο. Ιωάννη Κάκανο & Ευτυχία Πενταράκη αλλά και άλλα μέλη της που επιθυμούν , να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία  εκπροσωπώντας το Δ.Σ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε

Ψήφισμα Συλλόγου Φιλόπτωχοι Αδελφοί – Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων «Ο Άγιος Νικόλαος»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλόπτωχοι Αδελφοί – Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων «Ο Άγιος Νικόλαος» μόλις πληροφορήθηκε την κοίμηση του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη αποφάσισε να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και να παραθέσει στους συσσιτούντες ένα πλήρες γεύμα στη μνήμη του τιμώντας την άψογη συνεργασία του με το Συσσίτιο Σπλάντζιας

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» μόλις πληροφορήθηκε την κοίμηση του Προέδρου του Μητροπολίτη ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ
Αποφάσισε ομόφωνα
• Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του
• Να κυματίζει μεσίστια η Ελληνική Σημαία και να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Ιδρύματος στο «Μέγαρο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης» την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας
• Να παραστεί η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία
• Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος
• Να καταθέσει στη μνήμη του αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
• Να δημοσιευτεί το παρόν στον Τύπο.

Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για την απώλεια του Σεβασμιότατου πρώην Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. κ. Ειρηναίου Γαλανάκη, ανακοινώνει ότι ακυρώνεται το Παζάρι της Μ. Παρασκευής, καθώς και όλες οι προγραμματισμένες από το Σύλλογο εκδηλώσεις.
Η Κίσαμος αλλά και η Κρήτη γενικότερα, βιώνει τη βαθιά θλίψη της Κοιμήσεως του Άξιου Ιεράρχη και Αγαπημένου Ποιμένα.
Σεβάσμιος Πατέρας για το Ποίμνιο του, Οραματιστής μίας καλύτερης κοινωνίας, Φιλάνθρωπος για τους φτωχούς και αδυνάτους, Γενναιόδωρος σε συναισθήματα αλλά και έργα, Δότης αλλά και Αποδέκτης αληθινής Αγάπης, Πιστός στο έργο που κλήθηκε να υπηρετήσει αφήνει πίσω του ανθρώπους που ντύθηκαν, έφαγαν, κοιμήθηκαν, σπούδασαν, διδάχτηκαν από το έργο και την αγάπη του για τον άνθρωπο.
Σε ευχαριστούμε πολύ Πατέρα της Κισάμου.
Καλό σου ταξίδι!!

Σύνδεσμος Διπλωματούχων Οικονομικών Επιστημών Ν.Χανίων

Ο Σύνδεσμος Διπλωματούχων Οικονομικών Επιστήμων Νομού Χανίων εκφράζει την βαθειά του θλίψη για την Απώλεια του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.
Ήταν ένας φωτισμένος ιεράρχης, οραματιστής ,πρωτοπό-ρος με ανιδιοτελή προσφορά και έργο στην κοινωνία και στην ορθοδοξία.
Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΑΝΕΚ LINES μαζί με τον σύνδεσμο Διπλωματούχων Οικονομικών Επιστήμων Νομού Χανίων, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης,στην ΕΤΑΝΑΠ ,στο ίδρυμα Αγία Σοφία σε κοινωφελή ιδρύματα οικοτροφεία πνευματικά κέντρα και άλλα.
Υπήρξε μια μεγάλη μορφή του Οικουμενικού Ελληνισμού και της ορθοδοξίας και αποτελεί φετινό παράδειγμα για όλους μας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών

Στις Λουσακιές σήμερα Τετάρτη (χθες) 1 Μαίου 2013 συνήλθε εκτάκτως το

Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών μετά την είδηση για τη κοίμηση του Μακαριστού π.Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Ψηφίζει ομόφωνα

Να εκφράσει την μεγάλη οδύνη για τη κοίμηση του Μακαριστού π.Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη συμμετέχοντας στο καθολικό βαρύτατο πένθος της εκκλησίας και του τόπου μας.

 Ο Μεγάλος Ειρηναίος υπήρξε ένας εκπαιδευτικός, κοινωνικός  και οικονομικός μεταρρυθμιστής  της σύγχρονης ιστορίας μας.

 Υπήρξε ο φιλόσοφος της ζωής και συνάμα ο άνθρωπος των έργων και της πράξης.

 Υπήρξε ο άνθρωπος της φύσης, του πολιτισμού και της παράδοσης της Κρήτης.

 Υπήρξε ένας πεφωτισμένος εκκλησιαστικός ηγέτης ανοίγοντας νέους ορίζοντες στα εκκλησιαστικά δρώμενα.

 Υπήρξε ο άνθρωπος του λαού, των φτωχών ανθρώπων, ο άνθρωπος των πονεμένων  και παρατημένων, ο άνθρωπος των νέων.

 Η παραίτηση του το 2005  έγινε το παράδειγμα ταπεινότητας και στάση ζωής.

 Σε ευχαριστούμε Άγιε Ειρηναίε για ότι έδωσες στο άνθρωπο και στο τόπος μας.

 Να κατατεθεί αντί στεφάνου το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ στο Αννουσάκειο ίδρυμα στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη

 Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία.

 Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στο τοπικό τύπο

Ο Π.Γ.Σ. Κισσαμικός

Το Δ.Σ. του Π.Γ.Σ. ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ εκφράζει την βαθιά οδύνη του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.
Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη κοινωνία της Κισσάμου και συνετέλεσε στην αναμόρφωση και την πρόοδο της, με ιδιαίτερη αγάπη προς την νεολαία του τόπου του.
Το ενδιαφέρον του ήταν μεγάλο και για την ομάδα μας, στην οποία ήταν πάντα κοντά.

ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη. Ο Ειρηναίος Γαλανάκης ήταν ένας πραγματικά φωτισμένος Ιεράρχης, με διεθνή αναγνώριση και πολυετή, πλούσια, πολυσήμαντη, πρωτοποριακή και ανιδιοτελή προσφορά και έργο στην Κοινωνία, στην Ορθοδοξία και στην Εκκλησία. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και εξακολουθούν να αποδεικνύονται μέχρι και σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά, οι πρωτοποριακές παρεμβάσεις του σε πολλά θέματα κοινωνικής -και όχι μόνο-φύσεως, με επίκεντρο, πάντα, τον άνθρωπο. Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...