23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας

Ημερομηνία:

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης τοποθετήθηκε χθες  στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι διατάξεις για τη Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας. Ο Μ.Βολουδάκης, αφού παρουσίασε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, ευχαρίστησε τον Αν.Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Στ.Καλαφάτη για το γεγονός ότι συμπεριέλαβε στις νομοτεχνικές βελτιώσεις του νομοσχεδίου  αυτούσια την τροποποίηση που συμφωνήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο ΕΒΕΧ Χανίων στη συνάντηση του Μ.Βολουδάκη με όλους  τους εμπλεκόμενους φορείς των Χανίων (Αντιπεριφερειάρχης, Τεχνικό Επιμελητήριο, Εμπορικό Επιμελητήριο, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών).  Υπενθυμίζεται ότι με την τροποποίηση αυτή, λύνεται και το θέμα της ανανέωσης των αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας που είχαν ήδη εκδοθεί στον κάμπο της Αγυιάς. Ο Μ.Βολουδάκης συμπλήρωσε ότι  η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί από το 1998, η οποία θα ρυθμίζει τα ακριβή όρια της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας, θα πρέπει να μη δημιουργήσει εκ νέου στρεβλώσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει το περιβάλλον και να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με καταναγκαστικά μέτρα ως προς την παραγωγική δραστηριότητα.

Ο Μ.Βολουδάκης αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο ρυθμίζει τα ζητήματα της Υπηρεσίας Δόμησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, χωρίς να έχει αντίστοιχη πρόβλεψη για την Εκκλησία της Κρήτης. Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. τόνισε  ότι αυτό είναι σοβαρή και διαχρονική αδυναμία του θεσμικού πλαισίου που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, καθώς  οδηγεί σε απαράδεκτη διαφοροποίηση στον τρόπο που η Πολιτεία αντιμετωπίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...