22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ψυχολογικός πόλεμος από την Χαμάς: Δημοσίευσε βίντεο με 21χρονη Ισραηλινή όμηρο – «Πάρτε με από εδώ»

Ημερομηνία:

Βίντεο με μία από τις ομήρους που απήχθησαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, δημοσίευσε η ισλαμιστική οργάνωση.

«Είμαι η Μάγια Σαμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Η οικογένεια της Σαμ επιβεβαίωσε ότι είναι η ίδια και δήλωσε ευτυχισμένη που την ξαναβλέπουν, αναφέρει η Haaretz.

«Η απειλή (των δυνάμεων) της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) ότι θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον του λαού μας δεν μας φοβίζει κι είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ο Αμπού Ουμπέιντα, σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

Η Χαμάς και το Ισραήλ βρίσκονται σε πόλεμο μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του κινήματος στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου. Πάνω από 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επικράτεια έκτοτε, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές αρχές, που εκτίμησαν εξάλλου χθες το πρωί ότι οι όμηροι στα χέρια της Χαμάς είναι 199.

Ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, τόνισε πως «οι προσπάθειες όσον αφορά τους ομήρους είναι εθνική προτεραιότητα», καθώς οι οικογένειές τους δεν έχουν κανένα νέο.

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα 2,3 εκατ. κατοίκων στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αντιποίνων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στο μεταξύ, χθες Δευτέρα, ο Μπασέμ Ναΐμ, που είναι επικεφαλής των πολιτικών και διεθνών σχέσεων της Χαμάς, είπε τη Δευτέρα στο Sky News ότι «έχουμε πει σε όλους τους μεσολαβητές ότι είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε τους πολίτες μόλις τερματιστεί η επιθετικότητα κατά του λαού μας».

Προειδοποίησε ακόμη ότι οι συνεχείς βομβαρδισμοί από τις ισραηλινές δυνάμεις μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των ομήρων, για να προσθέσει ότι εννέα έχουν ήδη σκοτωθεί.

Σε ερώτημα που του έγινε για τις δολοφονίες της Χαμάς, ο Ναΐμ απάντησε ότι «είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό» να γίνεται μια τέτοια συζήτηση όταν έχουν «σκοτωθεί και σφαγιαστεί 3.000 Παλαιστίνιοι». Είπε ότι στόχος της Χαμάς είναι «να ξεφορτωθεί την κατοχή και την ασφυκτική πολιορκία» για να προσθέσει ότι «ο πόλεμος από μόνος του δεν είναι στόχος».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...