25.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Ψυχρή και λακωνική η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην παραίτηση Λοβέρδου

Ημερομηνία:

Σαν «βόμβα» μεγατόνων έπεσε στο ΠΑΣΟΚ η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου για παραίτησή του από τα όργανα της Χαριλάου Τρικούπη όσο και για την συνολική αποχώρησή του από το κόμμα.

Οι πρώτες αντιδράσεις κινούνται σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, καθώς στελέχη του κόμματος, περιορίστηκαν να σχολιάσουν ότι «καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές», που αποτέλεσε και την επίσημη διαρροή της Χαριλάου Τρικούπη.

Στο ίδιο ακριβώς κλίμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον Σκάι 100,3 επανέλαβε ότι καθένας κάνει την επιλογή του και κρίνεται από αυτή.

Ο κ. Μάντζος, τόνισε ότι η αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου είναι οικειοθελής και πρόσθεσε πως είναι αρκετά νωρίς για να συζητηθεί το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Λοβέρδου προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. 

Επεσήμανε παράλληλα ότι για να εμπνεύσει ξανά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να έχει ως στόχο την συσπείρωση στελεχών αλλά να εμπνεύσει τους πολίτες με ένα πρόγραμμα εναλλακτικής διακυβέρνησης.

«Το προσκλητήριο του Κινήματος δεν πρέπει να απευθύνεται σε στελέχη αλλά να εμπνέει τους πολίτες», τόνισε ο κ. Μάντζος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παραίτησής του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έδωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του. «Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, τονίζουν ότι έγιναν γνώστες αυτής της επιστολής μετά την ανακοίνωσή παραίτησης του Ανδρέα Λοβέρδου και της ανάρτησής του στα Social Media. Παράλληλα, αναγνωρίζουν ότι ο κ. Λοβέρδος έδωσε μάχη πριν από 10 μέρες για τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ. Εκεί, όπως σημειώνουν βλέπουν μία παραδοξότητα.

Ο κ. Λοβέρδος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής και την έδρα του ΠΑΣΟΚ στο Βόρειο Τομέα της Αττικής πήρε τελικά η Μιλένα Αποστολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης την παραίτησή του από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ καθώς και από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «αμιγώς πολιτική», ενώ ευχήθηκε στο πρόεδρο και τα μέλη του κόμματος «καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους».

Αυτό που ξεκαθαρίζει τόσο η πλευρά Λοβέρδου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη είναι πως δεν θα υπάρξει καμία διαρροή της επιστολής του προς τα ΜΜΕ.

«Η αποχώρηση στελεχών δεν είναι λόγος πανηγυρισμού αλλά προβληματισμού, ακόμη κι αν έχουμε διαφωνίες…», αναφέρει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ζέφη Δημαδάμα με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Υπενθυμίζεται ότι αλγεινή εντύπωση είχε προκαλέσει η επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, λόγο μετά την ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα όπου «έστελνε» τις ευχές του για καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη μόλις ανακοινώθηκε η σύνθεσή της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λοβέρδος στην τελευταία του συνέντευξή στο topontiki.gr πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο κ. Λοβέρδος είχε πει: «Είμαστε η μοναδική αξιόπιστη και υπεύθυνη επιλογή. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη έχει αποδείξει ότι είναι κόμμα πατριωτικό και απολύτως υπεύθυνο».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...