ΚΟΣΜΟΣ

Όλαφ Σολτς: «Δεν πρέπει να υπάρξει πυρηνικός πόλεμος»

«Κάνω τα πάντα για να αποτρέψω μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν πρέπει να υπάρξει πυρηνικός πόλεμος» ανέφερε ο Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, εξήγησε την πολιτική του για την Ουκρανία και, την Παρασκευή (22/04), δήλωσε ότι είναι ειρηνιστής. Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως το SPD είναι ένα κόμμα της ειρήνης, αλλά ποτέ δεν ήταν ειρηνιστής.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Spiegel», ο Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε τον εαυτό του για το ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν βοηθάει αρκετά την Ουκρανία, επισημαίνοντας: «Ας μιλήσουμε πρώτα για το τι κάνουμε. Την προμηθεύσαμε με αντιαρματικά όπλα, αντιαεροπορικό εξοπλισμό, πυρομαχικά, οχήματα και πολλά υλικά από τα αποθέματα της Bundeswehr που βοήθησαν άμεσα την Ουκρανία στον αμυντικό της αγώνα – όπως και δεκάδες σύμμαχοι. Το βλέπουμε αυτό στις στρατιωτικές επιτυχίες του ουκρανικού στρατού».

Η Γερμανία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και, κατά τον Όλαφ Σολτς, προμηθεύει «αντιαρματικά όπλα, αντιαρματικές νάρκες και πυρομαχικά» την Ουκρανία, με τον Γερμανό καγκελάριο να προσθέτει: «Η Γερμανία διαθέτει συνολικά δύο δισεκατομμύρια ευρώ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα ωφελήσει άμεσα την Ουκρανία».

Πάντως, ο Όλαφ Σολτς υπερασπίζεται την πορεία του μέχρι στιγμής, υπογραμμίζοντας: «Δεν νομίζω ότι είναι δικαιολογημένο η Γερμανία και το ΝΑΤΟ να γίνουν αντιμαχόμενα μέρη στην Ουκρανία».

«Κάνω τα πάντα για να αποτρέψω μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ακόμα, ο Γερμανός καγκελάριος είπε ότι το Βερολίνο προμηθεύει όπλα, αλλά ο πολιτικός ανέφερε ότι θέλει να διασφαλίσει πως η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα κλιμακωθεί, τονίζοντας: «Κάνω τα πάντα για να αποτρέψω μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν πρέπει να υπάρξει πυρηνικός πόλεμος, ο Πούτιν βρίσκεται υπό τεράστια πίεση».

Επίσης, ως προς το τι ερμηνεύει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ως είσοδο της Γερμανίας στη σύγκρουση δεν είναι επίσης απολύτως σαφές γι’ αυτόν. Άλλωστε, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένα εγχειρίδιο γι’ αυτή την κατάσταση, στο οποίο θα μπορούσε κανείς να διαβάσει σε ποιο σημείο θεωρούμαστε ως εμπλεκόμενο μέρος του πολέμου. Το βιβλίο ξαναγράφεται καθημερινά, κάποια μαθήματα είναι ακόμα μπροστά μας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο σημαντικό να εξετάζουμε προσεκτικά και να συντονίζουμε στενά κάθε βήμα που κάνουμε. Η αποφυγή μιας κλιμάκωσης προς το ΝΑΤΟ είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. […] Οι συνέπειες ενός λάθους θα ήταν δραματικές».

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ) αλλά και κάτω από…

17 hours ago

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά την Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου…

17 hours ago

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.…

1 day ago

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά και ο κάμπος τους, με δεκάδες…

1 day ago

Νοσοκομεία: Νέες επιβαρύνσεις για ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς – Οι παγίδες στις δημόσιες δομές

Nέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους Έλληνες ασθενείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι…

1 day ago

Το Διεθνές Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Νικαράγουας για κυρώσεις κατά της Γερμανίας επειδή στέλνει όπλα στο Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτερο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, απέρριψε σήμερα το αίτημα που είχε…

1 day ago

This website uses cookies.