16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Όλα δείχνουν νέο Μνημόνιο

Ημερομηνία:

Στην πιθανότητα παράτασης του Μνημονίου για λίγες ημέρες ή λίγες εβδομάδας και μετά το τέλος του έτους, για τεχνικούς λόγους, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Το πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι η τελευταία δόση να εκταμιευθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Εάν, για τεχνικούς λόγους, δεν έχουν ολοκληρωθεί ορισμένες διαδικασίες, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια παράταση, αλλά όχι νέο Μνημόνιο» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Την ίδια στιγμή, πάντως, προς επέκταση του ελληνικού προγράμματος για έως και 6 μήνες κλίνουν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται δηλώσεις δύο αξιωματούχων της Ευρωζώνης χθες, μετά το πέρας των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.

Η τρόικα κλίνει προς μία εξάμηνη παράταση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο ένας αξιωματούχος. Το ΔΝΤ και η Γερμανία στηρίζουν την άποψη αυτή, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος.

Για να λάβει την παράταση του προγράμματος, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τη ζητήσει επίσημα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, διευκρίνισε ο πρώτος αξιωματούχος, προσθέτοντας πως αυτό θα δώσει επαρκή χρόνο στα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης για την έγκριση της παράτασης πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και στην περίπτωση της αίτησης, που τώρα φαίνεται απίθανη, για μία νέα προληπτική πιστωτική γραμμή, εφόσον οι πιστωτές της Ελλάδας ολοκληρώσουν την αξιολόγηση έγκαιρα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Μία άλλη επιλογή, εάν δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, είναι να δοθεί στην Ελλάδα μία «τεχνική» παράταση του προγράμματός της για έναν μήνα και να λάβει τον Φεβρουάριο την προληπτική πιστωτική γραμμή, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...