15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όλγα Κεφαλογιάννη: Κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ – Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατεύεται

Ημερομηνία:

Η Όλγα Κεφαλογιάννη παραδέχτηκε ότι η διάταξη που είχε ψηφίσει η ΝΔ και απαγόρευε την ενημέρωση του παρακολουθούμενου από την ΑΔΑΕ είναι προβληματική ενώ παράλληλα κράτησε αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή για τους πλειστηριασμούς.

Μιλώντας στην εκπομπή Meeting Point του newsbomb και την Όλγα Τρέμη, η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε επίσης «μεγάλο διάστημα» την τριετία που προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.

Υποκλοπές

«Η διάταξη αυτή που ψηφίσαμε φαίνεται τώρα πως είναι προβληματική. Η διάταξη εκείνη που απαγόρευε την ενημέρωση. Ερχόμαστε τώρα με έναν τρόπο να το θεραπεύσουμε βάζοντας τριετία, ένα μεγάλο διάστημα και την απόφαση ενός τριμελούς οργάνου που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά» είπε μιλώντας για το θέμα των υποκλοπών η βουλευτής της ΝΔ.

Και συνέχισε λέγοντας: «Να παρέχεται προστασία σε εκείνον που ήταν το θύμα της άρσης του απορρήτου και αυτό να γίνεται πραγματικά. Αυτά τα θέματα είναι θεσμικά, ξεπερνάνε μία κυβέρνηση θα πρέπει να τα δούμε πολύ πιο προσεκτικά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε: «Ναι μεν είναι σημαντική η εθνική ασφάλεια, ωστόσο, δεν πρέπει να καταστρατηγούνται θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται απόρρητο απέναντι στην ΑΔΑΕ», θέση που είχε επαναλάβει και πριν από λίγο καιρό.

Πρώτη κατοικία

Σε άλλο σημείο, η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τραγικό να χάνει ένας πολίτης το σπίτι του και επεσήμανε πως είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να δώσει λύση.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται», σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Ακρίβεια

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτήθηκε και για την ακρίβεια αλλά και για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πάτρα σε «Αριστερά του χαβιαριού και της σαμπάνιας».

Η βουλευτής σχολίασε ότι η ίδια δεν θα χρησιμοποιούσε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, σημειώνοντας ότι η ουσία είναι πως το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει λειτουργήσει…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ