25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Όλη η συνέντευξη του Ερβέ Φαλσιανί – Ποιο είναι το μήνυμά του για την Ελλάδα| Βίντεο

Ημερομηνία:

Μιλώντας στην εκπομπή “360 μοίρες” και τη Σοφία Παπαιωάννου, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στη νέα ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε «αύριο κιόλας»(!) να βρει τα στοιχεία όλων των μεγαλο-φοροφυγάδων, «χίλιες φορές περισσότερα στοιχεία» από όσα είναι ήδη γνωστά.

Σταχυολογώ σημαντικά αποσπάσματα, γραπτώς:

«Δεν έχω το δικαίωμα να έρθω στην Ελλάδα. Αν όμως με προσκαλέσουν στην Ελλάδα, αν η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσω, θα συνεργαστώ με χαρά και προθυμία με τις ελληνικές αρχές, εφόσον το ζητήσουν.

Αν αύριο οι αρμόδιες υπηρεσίες της ελληνικής κυβέρνησης μου πουν «Κύριε Φαλσιανί, μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να βελτιώσουμε την έρευνά μας, να μας δώσετε περισσότερα στοιχεία για να προχωρήσει η ερευνά μας», θα έλεγα «ναι»! Από αύριο κιόλας…

θα μπορούσατε να έχετε χιλιάδες φορές περισσότερα στοιχεία απ’ όσα είχατε, δηλαδή πολλά περισσότερα.

Μπορώ να έρθω ακόμα και αύριο. Είμαι έτοιμος αύριο κιόλας, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει βοήθεια, να την προσφέρω ευχαρίστως. Αυτό είναι γνωστό εδώ και 4 χρόνια, αν και ποτέ δεν μου έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Έχω δεχθεί αιτήματα για βοήθεια από τις ΗΠΑ, την Ισπανία… την Αργεντινή, το Βέλγιο, από διάφορες χώρες, αλλά ποτέ απο την Ελλάδα!

Ήδη, βάσει της εμπειρίας μου από τη συνεργασία με ειδικούς, μπορώ να βοηθήσω να γίνει το ίδιο που έγινε και στη Γαλλία. Στη Γαλλία, εφαρμόσαμε δραστικούς μηχανισμούς ελέγχου. Ασχοληθήκαμε πολύ σοβαρά. Αυτό είχε αποτέλεσμα 30 δισεκατομμύρια ευρώ να επιστρέψουν στη Γαλλια και τα άτομα αυτά να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Δεν είναι περίπλοκο. Απλώς πρέπει να αποφασίσεις να το κάνεις. Συνεπώς, όλα όσα έζησα στη Γαλλία με τους Γάλλους ερευνητές, μπορούμε να το επαναλάβουμε στην Ελλάδα. Κι ας μην αρέσει αυτό στην Ελβετία.»
[…]

[ερώτηση] ΤΙ πιστεύετε ότι θα κερδίσει η Ελλάδα;

-Σε μία ημέρα θα είχε πρόσβαση στο σύνολο των πληροφοριών που είχε η Γαλλία και που πολΰ λίγος κόσμος είχε. Εντάξει; Η Πληροφορία είναι το παν. Το απόρρητο είναι αυτό που επιτρέπει να μας κλέψουν πραγματικά. Και μπορείτε να αποκαλύψετε αυτό τό απόρρητο, μπορείτε να κάνετε ορατές όλες τις κλοπές που έγιναν στη χώρα σας.

Το πρώτο βήμα είναι να γνωρίζετε όχι το 1% αλλά το 100% όσων πληροφοριών είναι διαθέσιμες, για πώς και τι έκανε ή τραπεζα. Αυτό μπορώ να σας βοηθήσω να το πάρετε, γιατί είναι στο διαδίκτυο. Όπως το πήρε η Γαλλία και άλλες χώρες, μπορεί να το πάρει και η Ελλάδα.

[ερώτηση] Γνωρίζει η Ελλάδα όλους τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ;)

Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν το έχει αυτό. Έχει μόνο το 1%, γιατί αυτό είναι το νομικό πλαίσιο. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να τα αποκτήσει. Αυτό που έχει σημασία να καταλάβετε, είναι ότι το βασικότερο είναι η πολιτική βούληση.
[…]

[ερώτηση] Γιατί η Ελλάδα δεν ζήτησε τη βοήθειά σας;

"google ad"

-Γιατί μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πολιτική βούληση. […] Αν αύριο μου ζητήσουν να πάω επίσημα στην Ελλάδα, θα πάω!

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=S04IHQ0WL-A#t=63″]

Σχόλιο του HOT DOC:

«Προσπάθησαν να «σβήσουν» το σύμβουλο του Σαμαρά Παπασταύρου από τη λίστα Λαγκάρντ. Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ δέχθηκαν εντολές να κλείσουν το φάκελο. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές έσκισαν το αρχείο του ΣΔΟΕ με υποθέσεις εταιρειών. Πήραμε τα σχισμένα έγγραφα από τα σκουπίδια και συνθέσαμε το παζλ του σκανδάλου.»

omadeon.wordpress.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ