14.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Όλιβερ: Θρίλερ χωρίς τέλος – Δεν προκύπτει ανθρώπινη κακοποίηση λέει ο πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ – Επιμένει η δικηγόρος των φιλοζωικών

Ημερομηνία:

Σχεδόν ένα μήνα μετά το φρικτό θάνατο που βρήκε ο Όλιβερ στην Αράχωβα και ακόμη δεν έχει ξετυλιχτεί το κουβάρι της άγριας κακοποίησής του, με τις ανατροπές για τα αίτια να είναι συνεχείς.

Η σχετική δικογραφία αναμένεται τις επόμενες ώρες να υποβληθεί στον εισαγγελέα.

Εμπειρογνώμονες, κτηνίατροι, φιλοζωικές, αστυνομία, τοπικοί παράγοντες και δικηγόροι, καταθέτουν αντικρουόμενα στοιχεία, με τους άλλους να επιμένουν ότι υπήρξε κακοποίηση από άνθρωπο και άλλους να κάνουν λόγο για επίθεση από ζώα.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της ΕΛΑΣ, καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, «η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων», όπως αναφέρεται στο πόρισμά του που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.

Στο τετρασέλιδο πόρισμά ο κ. Παπαϊωάννου υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Τόλα που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

Όσον αφορά το τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ αφενός επισημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής. Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».

Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει, επίσης, ότι «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».

«Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων» καταλήγει στην έκθεσή του ο κ. Παπαϊωάννου.

«Δράστης ήταν άνθρωπος, πλημμεληματικές οι ενέργειες των Αρχών»

Σημειώνεται ότι η έκθεση της πρώτης κτηνιάτρου, Κλεονίκης Τόλα, έκανε κατηγορηματικά λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι εκθέσεις των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που έκαναν τη νεκροψία του άτυχου Όλιβερ, ενώ και στοιχεία όπως βίντεο και καταθέσεις μαρτύρων «δείχνουν» άνθρωπο ως τον δολοφόνο του οκτάχρονου χάσκι.

Κατηγορηματική ότι ήταν πλημμελείς οι Αρχές στο έργο τους, εμφανίστηκε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, που εκπροσωπεί τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «η σορός ήταν πειστήριο και έπρεπε να οδηγηθεί προς νεκροτομή όχι από τον κηδεμόνα αλλά από την αστυνομία και όχι να περιφέρεται επί 36 ώρες. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις».

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...