Σχεδόν ένα μήνα μετά το φρικτό θάνατο που βρήκε ο Όλιβερ στην Αράχωβα και ακόμη δεν έχει ξετυλιχτεί το κουβάρι της άγριας κακοποίησής του, με τις ανατροπές για τα αίτια να είναι συνεχείς.
Η σχετική δικογραφία αναμένεται τις επόμενες ώρες να υποβληθεί στον εισαγγελέα.
Εμπειρογνώμονες, κτηνίατροι, φιλοζωικές, αστυνομία, τοπικοί παράγοντες και δικηγόροι, καταθέτουν αντικρουόμενα στοιχεία, με τους άλλους να επιμένουν ότι υπήρξε κακοποίηση από άνθρωπο και άλλους να κάνουν λόγο για επίθεση από ζώα.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα της ΕΛΑΣ, καθηγητή Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, «η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων», όπως αναφέρεται στο πόρισμά του που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα.
Στο τετρασέλιδο πόρισμά ο κ. Παπαϊωάννου υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Τόλα που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».
Όσον αφορά το τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ αφενός επισημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής. Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».
Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει, επίσης, ότι «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».
«Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων» καταλήγει στην έκθεσή του ο κ. Παπαϊωάννου.
«Δράστης ήταν άνθρωπος, πλημμεληματικές οι ενέργειες των Αρχών»
Σημειώνεται ότι η έκθεση της πρώτης κτηνιάτρου, Κλεονίκης Τόλα, έκανε κατηγορηματικά λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι εκθέσεις των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που έκαναν τη νεκροψία του άτυχου Όλιβερ, ενώ και στοιχεία όπως βίντεο και καταθέσεις μαρτύρων «δείχνουν» άνθρωπο ως τον δολοφόνο του οκτάχρονου χάσκι.
Κατηγορηματική ότι ήταν πλημμελείς οι Αρχές στο έργο τους, εμφανίστηκε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, που εκπροσωπεί τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, «η σορός ήταν πειστήριο και έπρεπε να οδηγηθεί προς νεκροτομή όχι από τον κηδεμόνα αλλά από την αστυνομία και όχι να περιφέρεται επί 36 ώρες. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις».
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.