30.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Όμηροι της θανατηφόρας θηλειάς της ΑΑΔΕ οι Έλληνες

Ημερομηνία:

Του Νίκου Αγγελάκη

Ένας ατελείωτος γολγοθάς βρίσκεται μπροστά από την αγωνιώδη προσπάθεια επιβίωσης κάθε έντιμου μικροεπιχειρηματία.

Χάος στη φορολόγηση του, χάος στην αντιμετώπισή του, χαώδη και η συμπεριφορά απέναντι στον Έλληνα επιχειρηματία που εντελώς ξαφνικά, χωρίς καμμιά προειδοποίηση μπορεί να βρεθεί για ελάχιστες οφειλές με κατασχεμένα ακίνητα και λογαριασμούς.

Από έρευνά μας προκύπτει ότι πολλοί φορολογούμενοι, χωρίς ειδοποίηση, βρίσκονται με εξοντωτικές κατασχέσεις. Παράδειγμα χαρακτηριστικό είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) που για χρέος 8.000 ευρώ (!!!) βρέθηκε με κατασχεμένο το ακίνητό της αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Το άκρως εξοργιστικό είναι:

Α) η χωρίς καμμιά ενημέρωση ή προειδοποίηση κατάσχεσης ακινήτου και λογαριασμού και

Β) η ομηρία του οφειλέτη και μετά την εξόφληση των οφειλών του.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση Ανώνυμης Εταιρείας (Α.Ε) που βρέθηκε καταχρεωμένη χωρίς υπαιτιότητα των επιχειρηματιών αφού δέχτηκαν δέσμη εξοντωτικών ασύμμετρων προστίμων χωρίς να έχουν καμιά πραγματική οφειλή!!!

Τα χρέη που δημιουργήθηκαν τοκίστηκαν και ξανατοκίστηκαν και αβγάτισαν με αποτέλεσμα να προσχωρήσει η εφορία (ΑΑΔΕ) σε κατασχέσεις παντός είδους.

Ως εδώ μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι οι εξελίξεις ήταν αναμενόμενες. Το εξοργιστικό όμως είναι όπως προκύπτει από την έρευνά μας ότι, παρά το ότι εξόφλησαν οι οφειλέτες το δυσθεώρητο ύψος των χρεών τους, εδώ και ένα εξάμηνο τουλάχιστον εξακολουθούν να διασύρονται στα δικαστήρια, ενώ οι λογαριασμοί τους βρίσκονται σε καθεστώς κατάσχεσης από την ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ… Οι οφειλέτες προσκόμισαν όπως μας βεβαίωσαν τα πειστήρια της απαλλαγής των χρεών τους στο αρμόδιο δικαστήριο – στο οποίο ταλαιπωρούνται πάνω από μια δεκαετία – που δεν τα έκανε αποδεκτά. Η αιτιολογία που προέβαλε είναι ότι αναβάλει την υπόθεση επί 5 μήνες (!!!) για να πάρει τα απαλλακτικά έγγραφα κατευθείαν από την ΑΑΔΕ!!!… Εδώ σημειώνεται ότι το Δικαστήριο από την ΑΑΔΕ απέχουν ένα ή το πολύ δύο ορόφους εντός του ίδιου κτιρίου!!!

Από ότι εξάγεται από την έρευνά μας η εξωφρενική αυτή συμπεριφορά δεν είναι ευθύνη του δικαστηρίου αλλά υπαγορεύεται από την σχετική νομοθεσία!!!…

Έτσι οι οφειλέτες βρίσκονται σε κατάσταση εξοντωτικής ΟΜΗΡΙΑΣ που καθιστά αδύνατη την επιβίωσή τους έως ότου ευαρεστηθεί η αυταρχική, βάρβαρη συμπεριφορά της ‘’ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ’’ και αν ωστόσο αντέξουν…

Πολλοί συνάνθρωποί μας σε όλη την Ελλάδα οδηγούνται στο ύστατο στάδιο της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ με όλα τα συνεπακόλουθα αυτού του αδύνατον να παλευτεί ΧΑΟΥΣ, που μαραζώνει τη ζωή τους, τους εξουθενώνει και τους οδηγεί σε απερίγραπτες καταστάσεις…

Στα πλαίσια της έρευνάς μας παρακολουθήσαμε συνεδριάσεις των αρμοδίων δικαστηρίων που συμπολίτες μας φέρουν τα πειστήρια των εφιαλτικών βιωμάτων τους. Συνάνθρωποί μας με εγκεφαλικά και άλλες σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους είναι η απόδειξη του εξοντωτικού και απάνθρωπου και ανηλεούς κυνηγητού που βίωσαν και βιώνουν.

ΤΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Όλα αυτά θεσμοθετήθηκαν και νομιμοποιήθηκαν επί ΣΎΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. Έως τότε όλες οι κυβερνήσεις ανθίσταντο στην νόμιμη λειτουργία ανεξάρτητων αρχών που θα δρούσαν ανεξέλεγκτα. Αυτό έγινε πραγματικότητα με την ψήφιση σωρείας νομοθετημάτων που καθιστούν μόνιμη την ισχύ του τρίτου και φαρμακερού … μνημονίου που φόρτωσε στην πλάτη των Ελλήνων ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ με την έγκριση και την συνεπικουρία όλου του μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει απόλυτα αυτή την κατάσταση που σε σχέση με την δράση τραπεζών funds και servicers ολοκληρώνουν την εικόνα της αδυσώπητης εκμετάλλευσης του Ελληνικού λαού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων – Η Ευρώπη στο επίκεντρο

Για πρώτη φορά, και παρά τη μεγάλη αποχή στις...

Γυάρος: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα «νύχια» της αγοράς – Οργή από τους εξόριστους

Κάλεσμα για συμμετοχή σε παρέμβαση, στη «φιέστα» της παρουσίασης του...

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωση στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την...

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης...