25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

«Όνειρο είναι τα Χανιά»: Εντελώς εκτός λογικής η κατανομή του μαθητικού δυναμικού

Ημερομηνία:

H δημοτική παράταξη «Όνειρο είναι τα Χανιά» αναφέρει σχετικά με τις εξελίξεις για την κατανομή μαθητών σε σχολεία της Κρήτης:

«Η κατανομή του μαθητικού δυναμικού στις σχολικές μονάδες είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Όμως η σωστή κατανομή του μαθητικού δυναμικού θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι ο κάθε μαθητής/τρια θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση που δικαιούται και αυτοί που έχουν την ευθύνη της κατανομής θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα στοιχεία εκείνα που με την κατάλληλη αξιολόγηση τους να αποτελέσουν οδηγό για μια συνολική κατανομή που θα χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη, από ισομέρεια, από τη διασφάλιση του «σχολείου της γειτονιάς», από την αποτύπωση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, από την ύπαρξη συγκοινωνίας και πρόσβασης, από ανάλυση των δημογραφικών δεδομένων και των πληθυσμιακών μεταβολών, από τη διασφάλιση οικονομικών πόρων, από την ύπαρξη υλικοτεχνικής υποδομής κ.λπ.

Δυστυχώς στην κατανομή του μαθητικού δυναμικού που ανακοινώθηκε από τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, φαίνεται ότι όλα τα παραπάνω αγνοήθηκαν με αποτέλεσμα η κατανομή του μαθητικού δυναμικού σε Γυμνάσια και Λύκεια να δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε γονείς, σε μαθητές/τριες, σε εκπαιδευτικούς και σε σχολικές μονάδες και εν τέλει σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Γιατί πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί η εντελώς εκτός λογικής κατανομή του μαθητικού δυναμικού, όταν για παράδειγμα μετακινούνται μαθητές/τριες από το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών στο 4ο Λύκειο Χανίων στην Αμπεριά, αντί για το Λύκειο της περιοχής τους το Λύκειο Ακρωτηρίου; Ή από το 5ο Γυμνάσιο στη Νέα Χώρα αντί για το παρακείμενο 1ο Λύκειο, στο 3ο Λύκειο στον Κουμπέ; Ή από τα Δημοτικά του Ακρωτηρίου προς το Γυμνάσιο Σούδας, αντί για το 7ο Γυμνάσιο στο Κουμπελή όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια λόγω πληθώρας μαθητών στο Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών; Ή από το 7ο Γυμνάσιο στο Λύκειο Σούδας, αντί για το πλησιέστερο Λύκειο Ακρωτηρίου; Ή από την Αγία Μαρίνα αντί για το Λύκειο Νέας Κυδωνίας, να μετακινούνται στο Κολυμπάρι; Και ένα σωρό άλλα, όλα εκτός λογικής!

Ανεξήγητες και αλλοπρόσαλλες κινήσεις που έχουν αναστατώσει τόσο τους γονείς, που βλέπουν να διαφοροποιείται ο οικογενειακός προγραμματισμός τους, όσο και τους εκπαιδευτικούς, που θα υποστούν τις συνέπειες του εργασιακού τους καθεστώτος.

Κι επειδή πιθανόν πίσω από όλα αυτά τα ακατανόητα, που προγραμματίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, να κρύβονται και κάποιοι σχεδιασμοί που είτε έχουν να κάνουν με τη δημιουργία του περιβόητου campus επαγγελματικής εκπαίδευσης είτε με την ίδρυση πειραματικού Λυκείου σε ήδη υπάρχον Λύκειο, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η χανιώτικη κοινωνία και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη απαντήσει καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές. Να έχουν στέρεη τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε ως δημοτική παράταξη να βρισκόμαστε δίπλα σε μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας των σχολικών μας μονάδων, παρά τις όποιες προσπάθειες ανατροπής της, από όπου και αν εκπορεύονται.»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...