21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όπλο στη μάχη: Εγκρίθηκε τεστ που είναι 10 φορές πιο γρήγορο στη διάγνωση του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Το «πράσινο φως» της αμερικανικής κυβέρνησης έλαβε η φαρμακευτική εταιρεία Roche για την παραγωγή ενός νέου τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Roche έλαβε την επείγουσα έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση για ένα πολύ πιο αυτοματοποιημένο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, που ενδεχομένως θα επιταχύνει τη δυνατότητα να γίνονται τεστ σε ασθενείς κατά 10 φορές.

Όπως αναφέρεται, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το τεστ το οποίο «τρέχει» με τα συστήματα cobas 6800/8800 της Roche. Το συγκεκριμένο τεστ είναι παράλληλα διαθέσιμο στην Ευρώπη και σε όσες χώρες αποδέχονται τη σήμανση CE για ιατρικές συσκευές, δήλωσε η Roche.

Έλεγχος 4.128 – ύποπτων- ασθενών την ημέρα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο τεστ έκδοσης «8800» μπορεί να κάνει διάγνωση έως και σε 4.128 ασθενείς την ημέρα, ενώ η έκδοση «6800» μπορεί να υποβάλει σε τεστ έως 1.440 ανθρώπους. «Αυξάνουμε την ταχύτητα σίγουρα κατά 10 φορές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Thomas Schinecker, επικεφαλής της μονάδας διάγνωσης της Roche.

Τα τεστ είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη της εξάπλωσης του Covid-19 επειδή επιτρέπουν στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να εντοπίζουν τους ασθενείς και να τους απομονώνουν, ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζουν πολλά συμπτώματα. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων και να κερδίσει χρόνο για τις φαρμακευτικές έτσι ώστε να βρουν καλύτερες θεραπείες και τελικά ένα εμβόλιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...