18.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

“Όποιος δεν μπορεί ας κλείσει”: Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων καταγγέλει τη στάση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και καλεί σε κινητοποίηση ενάντια στην τεκμαρτή φορολόγηση

Ημερομηνία:

Μια ομάδα μελών του εμπορικού συλλόγου Χανίων εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας εμπόρων καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου, η οποία, όπως υποστηρίζουν, υιοθετεί αδιαμφισβήτητα την κυβερνητική πολιτική, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται η στάση του Δ.Σ. απέναντι στον νέο νόμο για τη τεκμαρτή φορολόγηση, τον οποίο θεωρούν καταστροφικό για τα μικρά καταστήματα. Η πρόταση για κινητοποίηση των εμπόρων απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την πλειοψηφία, η οποία, σύμφωνα με τους διαφωνούντες, προέτρεψε ουσιαστικά τους μικροεμπόρους να κλείσουν τα καταστήματά τους, αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες φορολογικές υποχρεώσεις.

Οι διαφωνούντες μέλη του εμπορικού συλλόγου εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας εμπόρων καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν σε μια ανεξάρτητη κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί έξω από την Εφορία Χανίων, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση του διοικητικού συμβουλίου. Υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. έχει απομακρυνθεί από τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…..ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ

Συνάδελφοι συναδελφισες αυτοαπασχολουμενοι μικροί έμποροι τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε τα αποτελέσματα του φορολογικού νόμου περί τεκμαρτής φορολόγησης μας.

Η οικονομική επιβάρυνση που έχουμε δεχθεί είναι τραγικά μεγάλη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι συλλογικά πρέπει να αντιδράσουμε .Έτσι στις 24/10 που συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου θέσαμε  θέμα για κινητοποίηση του συλλόγου στην εφορία στις 6/11 προκειμένου να δείξουμε την αντίθεση μας στον τρόπο φορολόγησης μας.

Δυστυχώς η πρόταση μας αυτή καταψηφίστηκε προκλητικά μάλιστα από την πλειοψηφία του ΔΣ.

“Όποιος μικρομαγαζατορας , μικρός επαγγελματίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο νέο φορολογικό νόμο της τεκμαρτής φορολόγησης να το κλείσει το μαγαζάκι του”. Αυτή ήταν η άποψη τους…

Έτσι ξεκάθαρα με μια φωνή υπερασπίστηκαν την πολιτική  της κυβέρνησης και τις επιδιώξεις των πολυεθνικών που θέλουν τους μικρούς να κλείνουν για να αφήσουν την “αγορά” μόνο για τους μεγάλους. Παράλληλα απέρριψαν την πρόταση μας για κινητοποίηση.

Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας καθοδηγούμενη από τον κομματικό μηχανισμό της κυβέρνησης δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Με τις ενέργειες της αυτές υιοθετεί στο ακέραιο το κυβερνητικό αφήγημα για φοροκλέπτες και μπαταχτσήδες.

Καλούμε τους συναδέλφους να τους γυρίσουν την πλάτη τους και να συμμετέχουν μαζικά στις 6/11 στις 9:00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία Χανίων.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Χανίων εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας εμπόρων.

Βουρλακης Νικος

Κανδηλιερακης Γιωργος.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ