14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Όρμπαν: Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει – Τι απαντά για το «μπλόκο» στη βοήθεια της ΕΕ

Ημερομηνία:

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κλήθηκε σήμερα να απαντήσει σχετικά με την κρίσιμη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία, δείχνοντας συμπάθεια για τον γείτονά του Ζελένσκι, αλλά τίποτα περισσότερο ώστε να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Μιλώντας στο Bloomberg κατά το Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ, ο Όρμπαν υποστήριξε ότι η στρατιωτική προσπάθεια της Ουκρανίας είναι καταδικασμένη και η αποστολή περαιτέρω βοήθειας θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερους θανάτους.

«Συναισθηματικά είναι τραγικό, όλη μας η καρδιά είναι με τους Ουκρανούς», είπε ο Όρμπαν στον αρχισυντάκτη του Bloomberg Τζον Μίκλεθγουέιτ την Τρίτη. «Αλλά μιλάω ως πολιτικός που πρέπει να σώσει ζωές».

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Η Ουγγαρία, το έθνος της ΕΕ με τους στενότερους δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, μπλοκάρει οικονομική βοήθεια της ΕΕ ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία. Αντιτίθεται επίσης σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο Όρμπαν επανέλαβε την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός – μια στάση που ερμηνεύουν οι επικριτές του ως έκκληση για συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.

Επανέλαβε επίσης το αφήγημα του Κρεμλίνου σύμφωνα με το οποίο ο πόλεμος αυτός έχει μετατραπεί σε σύγκρουση μέσω αντιπροσώπων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μάχες μπορούν να σταματήσουν μόνο όταν η Μόσχα συνάψει συμφωνία με την Ουάσιγκτον.

Η προσέγγιση του Όρμπαν στην Ουκρανία και οι στενοί δεσμοί με τη Ρωσία έχουν επιδεινώσει τους δεσμούς της Ουγγαρίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι οποίοι επέκριναν εδώ και χρόνια την εδραίωση της εξουσίας και την επιδίωξη μιας αυτοαποκαλούμενης «ανελεύθερης δημοκρατίας» που απορρίπτει τις πολυπολιτισμικές αξίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...