21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Όταν έκλαψε η Μέρκελ…: Η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν ζήτησα τόσο πολλά από τους Έλληνες

Ημερομηνία:

Κάποιοι θα τα χαρακτήριζαν τα δάκρυα που ρίχνει ένας κροκόδειλος, άλλοι τις ενοχές ενός δολοφόνου πάνω από το θύμα του.

Η, Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε, στην πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής της πολιτικής πορείας της και η οποία αφορούσε την Ελλάδα.

«Η ευρωκρίση» είπε σε σχετική ερώτηση που έλαβε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης συγγραφέως και συμπλήρωσε:

«Όταν ζήτησα τόσο πολλά από τους ανθρώπους της Ελλάδας».

Σύμφωνα με την αναλύτρια Φαίη Καραβίτη, «στην ελληνική κρίση ήταν σχεδόν όλοι εναντίον της. Στην Ελλάδα απεικονιζόταν ως Χίτλερ, στη Γερμανία άλλοι την κατηγορούσαν ότι δεν είναι αρκετά Ευρωπαία και ότι καταδικάζει τους Έλληνες στη φτώχεια και άλλοι ότι δεν τους τιμωρεί αρκετά, παραβλέποντας τα συμφέροντα των Γερμανών φορολογούμενων».

«Επιπλέον επειδή αυτό στην Ελλάδα το υποτιμούμε» υπογραμμίζει η συνομιλήτριά μας «η ελληνική κρίση “γέννησε” και την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία, με τη βοήθεια και του προσφυγικού, παραμένει ως σήμερα το μόνο κόμμα δεξιότερα του Χριστιανοδημοκρατικού, μόνιμος “βραχνάς” όλου του πολιτικού συστήματος. Το κόμμα της αυτό δεν το ξέχασε ποτέ και της το χρέωσε κανονικότατα το 2018».

Βεβαίως, για τους εκατομμύρια Ελληνες που επηρεάστηκαν από τις πολιτικές που επέβαλλε, πολιτικές τις οποίες χαρακτήρισε “πικρο φάρμακο”, για να τονίσει έτσι την αναγκαστικότητα λήψης τους, όλα αυτά μοιάζουν σημειώσεις στο ημερολόγιο ενός εγκληματία, τη στιγμή μάλιστα που γερμανικές εταιρείες με τη στήριξη της Γερμανίας, όπως η Siemens κερδοσκοπούσαν σε συνεργασία με ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Αντίο κ. Μέρκελ. Ο ελληνικός λαος δε θα ξεχάσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...