13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Όταν η Έλενα Κουντουρά έλεγε από τα Χανιά: “Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών… και να δούμε ποιοι θα υπερψηφίσουν”

Ημερομηνία:

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αν μη τι άλλο, είναι ένα κόμμα του οποίου τα στελέχη έχουν κάνει πολλές δηλώσεις, πολλές φορές αντικρουόμενες. Όμως στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέχρι σχετικά πρόσφατα φαινόταν ότι υπήρχε μία σύμπνοια. Τα στελέχη του επαναλάμβαναν ότι θα καταψηφίσουν.

Η Έλενα Κουντουρά ήταν ένα από αυτά τα στελέχη. Από τα Χανιά μάλιστα είχε παραχωρήσει δηλώσεις όπου δήλωσε με έντονο τρόπο ότι “έαν κι εφόσον έρθει αυτή η Συμφωνία στη Βουλή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν. Και επαναλαμβάνω άλλη μια φορά, θέλω να δω ποιοι θα είναι αυτοί που θα το ψηφίσουν”.

Πλέον, η Έλενα Κουντουρά έχει αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επειδή σκοπεύει να υπερψηφίσει τη Συμφωνία.

Θυμηθείτε τη δήλωση:

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ