20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Όταν οι Κρητικοί αγρότες έκαψαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ | Φωτός

Ημερομηνία:

Μόλις πριν 2 χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαινε στην Κρήτη και οι αγρότες τον περίμεναν με ανοιχτές αγκαλιές. Σήμερα, κάποιοι από αυτούς καίνε τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας συνέβησαν εκτεταμμένα επεισόδια.  Ένα γεγονός είχε ιδιαίτερη συμβολική αξία αφού κάποιοι αγρότες θέλοντας να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα, έκαψαν επιδεικτικά μία σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Οι αγρότες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, βρήκαν απέναντί τους μπλόκο των ΜΑΤ που είχαν στήσει κλούβες για να αποκλείσουν την προσέγγιση των διαδηλωτών στα γραφεία του κόμματος.

Πολιόρκησαν για αρκετή ώρα την Κουμουνδούρου με συνθήματα διαμαρτυρίας.

Κάποιοι έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο σκουπιδιών ενώ ορισμένοι βρήκαν έναν λιγότερο δυναμικό αλλά σίγουρα ευφάνταστο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική: Ανέβασαν ένα… γυναικείο εσώρουχο χρώματος ροζ σε δέντρο κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο εσώρουχο είχαν γράψει και το εύγλωττο μήνυμα: «Μόνο αυτό δεν μας πήρατε».

Τελείωσε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Επιστρέφουν στην Κρήτη οι αγρότες

Με τους εκατοντάδες αγρότες να αποχωρούν από την πλατεία Βάθης λίγο μετά τις 17:00, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση από το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο από το οποίο δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Όπως μετέδωσε το ekriti.gr, το συντονιστικό των αγροτών αποφάσισε τη λήξη της κινητοποίησης και την επιβίβαση στα πλοία της γραμμής για την επιστροφή στο Ηράκλειο και τα Χανιά αντίστοιχα. Οι εκπρόσωποί τους χαρακτήρισαν την κινητοποίηση επιτυχημένη αλλά δηλωσαν αγανακτισμένοι από την αντιμετώπιση της ηγεσίας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Το μεσημέρι οι αγρότες επέστρεψαν στην πλατεία Βάθης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου και έγινε νέα προσπάθεια συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου ενώ είχε προηγηθεί πορεία στους δρόμους της Αθήνας με προορισμό τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου για να επιδώσουν ψήφισμα.

"google ad"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...