Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ προειδοποιούσε πως η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να προστατεύσει τις οργανώσεις εκείνες που εξαρτώνται από την προστασία της, εννοώντας τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία.
«Λέμε σ’ εκείνες τις οργανώσεις που στοιχηματίζουν στους Αμερικανούς, οι Αμερικανοί δεν θα σας προστατεύσουν», δήλωσε ο Άσαντ χωρίς να τις κατονομάσει. «Οι Αμερικανοί θα σας βάλουν στην τσέπη τους ώστε να γίνετε εργαλεία στην ανταλλαγή και έχουν αρχίσει να το κάνουν».
«Κανένας δεν θα σας προστατεύσει εκτός από το κράτος σας», πρόσθεσε στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του. «Αν δεν προετοιμαστείτε οι ίδιοι για να υπερασπισθείτε τη χώρα σας, θα γίνετε σκλάβοι της Τουρκίας».
Η προειδοποίηση Ασάντ σήμερα, με την αποχώρηση των αμερικάνικων στρατευμάτων, βγήκε πραγματική.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.