22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όταν ο αυθεντικός Παύλος Πολάκης τα βάζει με τον πλαστό λογαριασμό του Παύλου Πολάκη που έχει “μπλε τικ”

Ημερομηνία:

Μία από τις σημαντικές αλλαγές που επεφερε το πέρασμα της ιδιοκτησίας του twitter στα χερια του πολυδισεκατομμυριούχου Elon Musk ήταν και η δυνατότητα που πλέον δίνεται σε οποιοδήποτε χρήστη να αποκτήσει “μπλε τικ” πληρώνοντας απλά 8 δολάρια το μήνα.

Μέχρι τότε, τη δυνατότητα απόκτησης “μπλε τικ” είχαν μονάχα πιστοποιημένοι, επιδραστικοί λογαριασμοί σημαντικών δημόσιων προσώπων, σταρ του θεάματος και του αθλητισμου, των επιστημών και των τεχνών, καθώς και διάσημες μάρκες εταιρειών, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Τώρα, ο καθένας έχει αυτή τη δυνατότητα. Και όπως είχαν προβλέψει πάρα πολλοί, αναπόφευκτα αυτή η απόφαση δημιουργεί προβλήματα αφού και πλαστοί λογαριασμοί πλέον με ένα μικρό ποσό μπορούν να έχουν το κύρος της αυθεντικότητας του “μπλε τικ”. Ένα τέτοιο προβλημα αντιμετωπίζει ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκης.

Χρήστης που ήθελε να τρολάρει τον Χανιώτη βουλευτή δημιούργησε λογαριασμό στο twitter με το όνομά του όπου προχωρά σε αναρτήσεις στο οποίο μιμείται το ύφος του Χανιώτη βουλευτή. Ο λογαριασμός έχει για εικόνα προφίλ το χέρι του Χανιώτη βουλευτή που κρατά ψάρια ενώ για cover έχει τοποθετήσει μέρος της σημαίας του ΕΠΑΜ, του κόμματος δηλαδή του οποίου υπήρξε μέλος ο κ. Πολάκης πριν μεταπηδήσει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο πλαστός λογαριασμός έχει και το “μπλε τικ” αυθεντικότητας (το οποίο πλέον αποκτά ο καθένας με 8 δολάρια) τη στιγμή όπου ο αυθεντικός λογαριασμός του Χανιώτη βουλευτή δεν έχει “μπλε τικ”. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολλοί οπαδοί του Χανιώτη βουλευτή να μπερδεύονται και να θεωρούν τον πλαστό λογαριασμό για τον αληθινό εξοργίζοντας και τον Χανιώτη βουλευτή, κάτι που προφανώς ηταν και ο στόχος αυτού που δημιούργησε τον πλαστό λογαριασμό.

Έτσι, ο κ. Πολάκης, έσπευσε να απαντήσει – σχολιάσει ανάρτηση του πλαστού (αλλά …πιστοποιημένου ως αυθεντικού) λογαριασμού:

Το ζήτημα βεβαίως δεν περιορίζεται στον Χανιώτη βουλευτή αφού η αλλοπρόσαλλη αυτή αποφαση της νέας διοίκησης του twitter να μοιράζει παντού “μπλε τικ” δίχως να δίνονται στοιχεία που να αποδεικνύουν το αληθές του λογαριασμού έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε μία σειρά εταιρείες και προσωπικότητες διεθνώς.

Μεσα σε διάστημα λίγων ημερών έχουμε δει ψεύτικους λογαριασμούς του Πάπα Φραγκίσκου που ποστάρει αναρτήσεις για ξέφρενα πάρτι, του Λεμπρον Τζέιμς που ζητά ανταλλαγή σε άλλη ομάδα, του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού Ted Cruz που δηλώνει ότι του αρέσει να τρώει ανθρώπινες σάρκες. Επισης, εμφανιστηκαν ψεύτικοι λογαριασμοί τεράστιων εταιρειών όπως η Apple, η Nintendo, η BP, η Chiquita αλλά και του Μαρκ Ζούκεμπργκ, του Τζο Μπάιντεν, του Ντόναλντ Τραμπ, του Τζωρτζ Μπους, του Τόνι Μπλερ που όμως μέσα σε διάστημα λίγων ημερών σβήστηκαν.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το χάος συνεχίζεται και ο Παύλος Πολάκης υπήρξε ένα από τα θύματά του!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ