27.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Όταν ο Βαξεβάνης αποκαλούσε τον Μπίστη «λαχανόκηπο του Σημίτη»

Ημερομηνία:

Ήταν Απρίλιος του 2014 όταν στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές πραγματοποιήθηκε η τηλεοπτική εκπομπή Enikos.gr με τον Χατζηνικολάου. Εκεί, η σύγκρουση μεταξύ του Νίκου Μπίστη, ο οποίος στις ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος με την «Ελιά», και του γνωστού δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη είχε δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης. αλλά και της φράσης που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος που χαρακτήρισε τον πολιτικό της ανανεωτικής αριστεράς “λαχανόκηπο του Σημίτη”.

Με αφορμή την σύγκρουση Πολάκη – Μπίστη με αφορμή ένα άρθρο του Σημίτη όπου ο Χανιώτης πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων κ. Πολάκης έσπευσε να ασκήσει κριτική με το γνωστό ύφος του, θυμούμαστε τη συζήτηση που είχε διεξαχθεί τότε, για τον πολιτικό που πλέον είναι στέλεχος του διευρυμένου ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση είχε  «φωτιά» όταν ο Νίκος Μπίστης, άρχισε να μιλά, σχεδόν σε πανηγυρικό τόνο, για την έξοδο της χώρας στις αγορές, μετά από όλη τη συζήτηση που έχει γίνει διεθνώς και την έντονη αμφισβήτηση που έχει προκληθεί, καθώς έχει θεωρηθεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε για να δείξει η Άνγκελα Μέρκελ στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι η λιτότητα που εισηγείται το Βερολίνο είναι «επιτυχημένη».

«Η χώρα βγήκε στις αγορές, με αυτόν τον τρόπο που βγήκε», τόνισε ο Νίκος Μπίστης, για να προσθέσει ότι «Έγιναν όλοι εραστές των χαμηλών επιτοκίων της τρόικα. Αρχίσατε να καταγγέλλετε ότι το 4,95%, το οποίο εγώ λέω ότι είναι αγορά εθνικής κυριαρχίας», για να τον ρωτήσει ο Κώστας Βαξεβάνης ότι «Γιατί δεν πήρατε τότε τα 20 δισεκ. ευρώ αφού είναι τόσο φτηνά;».

Ο Νίκος Μπίστης δεν απάντησε, αλλά υπογράμμισε ότι «Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βγήκαν με υψηλότερα επιτόκια την πρώτη φορά», για να του επισημάνει εκ νέου ο Κώστας Βαξεβάνης ότι «Και το Μπαγκλαντές και η Ινδία και το Πακιστάν βγήκαν στις αγορές», για να του απαντήσει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς» ότι «Καλά, πηγαίνετε στο Πακιστάν εσείς».

Ο Νίκος Μπίστης, δεν απάντησε στην ερώτηση «Τι σημαίνει που βγήκαμε στις αγορές», αλλά με εμφανώς ειρωνική διάθεση είπε «Αφήστε να τελειώσω και πείτε μετά για το Μπαγκλαντές και το Hot Doc, πως το λέτε αυτό». 

Η προσπάθεια μείωσης της δημοσιογραφικής δουλειάς του Κώστα Βαξεβάνη, οδήγησε τον γνωστό δημοσιογράφο να απαντήσει λέγοντας ότι «Ακούστε. Ο λαχανόκηπος του Σημίτη, οι κηπουροί που πέρασαν το ποτάμι και είναι τώρα με τις ανθισμένες αμυγδαλιές και με τις υπέρογκες ελιές για να κρύβουν τον Βενιζέλο, δεν θα μιλούν έτσι για εμένα», για να προσθέσει ότι «Πείτε μου τέτοια ώρα, μια παρά δέκα, τι κόμμα είστε και αφήστε το Hot Doc. Έχετε περάσει από διάφορους πολιτικούς χώρους, έχετε προσκυνήσει τα πάντα και θα μιλήσετε για το Hot Doc. Σαν δεν ντρέπεστε λίγο».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς, δεν θέλησε εκ νέου να απαντήσει σε όσα του καταλόγισε ο Κώστας Βαξεβάνης, ενώ παρενέβη και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, λέγοντας ότι «Να μας πει και για το αγγλικό δίκαιο», με τον Κώστα Βαξεβάνη να υποστηρίζει ότι «Να μας πει για τα σκάνδαλα του Σημίτη, που ήταν υπουργός», με τον Νίκο Μπίστη να μην απαντά για άλλη μια φορά και να χαρακτηρίζει τις ερωτήσεις ως «ηχορύπανση».

Δείτε το video:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=3RgnKuLKbGo”]

Με πληροφορίες από periodista.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ