17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Όταν ο Βασίλης Οικονόμου, νυν βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, σήκωνε αντιμνημονιακά πανό στη Βουλή | Φωτό

Ημερομηνία:

Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για «ανασφάλεια, που τείνει να γίνει γενικευμένη» θέτοντας το ερώτημα «Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Δριβελέγκας μίλησε για πρωτοφανής εικόνες: «Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία».

Κι η Φώφη όμως ζήτησε να διασφαλιστούν τα αυτονόητα: «υπάρχει κυβέρνηση και ειδικότερα υπάρχει ή έχει καταργηθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;».

Να αναλάβει η Ζωή Κωνσταντοπούλου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Γιάννης Πανούσης τη προεδρία της Βουλής αναφέρει σε σχόλιό του το Ποτάμι με αφορμή την είσοδο αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Δυστυχώς, ακόμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης έμεινε έκπληκτος:

«Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.”

Ένα άλλο πανό στη Βουλή

dimaras-oikonomou

Βλέπετε όμως, στην εποχή που ζούμε υπάρχουν αρχεία. Και ένας από τους βουλευτές που ήταν στο ΠΑΣΟΚ, και είναι σήμερα βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, έκανε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Όταν ήταν αντιμνημονιακός. Πρόκειται για τον μοναδικό Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος σε ένα διάστημα 4 ετών έχει κατορθώσει να γίνει αντιμνημονιακός, να περάσει από όλα τα κόμματα για να καταλήξει στο Επικρατείας της μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά!

«Η Ελλάδα δεν  πωλείται… Ναι στην ομοψυχία. Όχι  στην συνενοχή».

Με αυτό το σύνθημα  γραμμένο σε πανό επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν οι βουλευτές του Άρματος Πολιτών κ.κ. Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου στο προαύλιο της Βουλής, ανέφερε σχετικό ρεπορτάζ από 24 Μαϊου του 2011.

Ενώ στο ΒΗΜΑ έγραφε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε:

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την αντίδραση του φρουράρχου της Βουλής, κ. Ι. Καραΐσκου, ο οποίος τους απαγόρευσε αρχικά να αναρτήσουν το πανό στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου από την πλευρά του Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ αστυνομικοί της φρουράς απώθησαν βίαια δημοσιογράφο που προσπάθησε να προσεγγίσει απαγορεύοντάς του να καταγράψει το γεγονός λέγοντάς του ότι «μόνο στους επιτρεπόμενους χώρους»μπορεί να κάνει τη δουλειά του, αλλά και όσους έσπευσαν να δουν τι γίνεται, πυροδοτώντας έντονο φραστικό επεισόδιο με τον κ. Οικονόμου ο οποίος έκανε λόγο για «πραιτωριανούς» και δηλώνοντας ότι θα θέσει το θέμα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο.

Όταν ο Βασίλης Οικονόμου σήκωνε αντιμνημονιακά πανό στη Βουλή, κανείς δε διαμαρτυρότανε. Όλοι μιλούσαν για ένα μικρό επεισόδιο.

"google ad"

Και κανείς δε ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης. Ούτε έμεινε κανείς έκπληκτος, κανείς δε μίλησε για “ανασφάλεια που πάει να γίνει γενικευμένη”.

Τελικά μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε όλο το πολιτικό σύστημα δεν έμεινε έκπληκτη και πρέπει να νοιώθει δικαιωμένη αφού ερωτηθείσα από δημοσιογράφους αν την προβληματίζει ότι αντιεξουσιαστές κατάφεραν με τόση ευκολία να περάσουν στον προαύλιο χώρο, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε με το δηκτικό σχόλιο:

«Είστε αναστατωμένοι επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;»

Ή επειδή διαμαρτηρήθηκαν αναρχικοί και όχι πολιτικοί σα τον Βασίλη Οικονόμου;

vouli-antiexousiastes-630x400

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...