15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Όταν ο Θεοδωρικάκος απειλεί με πρόστιμο χιλιάδων ευρώ άνθρωπο που έσπρωξε γατάκι, και αδιαφορεί για τη δημιουργία δομών για αδέσποτα

Ημερομηνία:

Σε ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη σύλληψη του 30χρονου Αλβανού για την κακοποίηση του γατιού στην Αιδηψό.

Θυμίζεται ότι ο 30χρονος κλώτσησε και έριξε προς τη θάλασσα ένα γατάκι από ύψος μισού μέτρου, σε ψαροταβέρνα χωρίς πάντως – απ’ ότι φαίνεται – να έπεσε στη θάλασσα αλλά στο χαλίκι της παραλίας.

Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός είπε:

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε προς τη θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου, Ιάσων Οικονόμου, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον δράστη είναι για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα αφού το γατάκι δεν έπαθε τίποτα.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Κρίθηκε ναι μεν ότι η πράξη είναι αποτρόπαια και καταδικαστέα, ωστόσο από τα αποδεικτικά στοιχεία το γατάκι προσγειώθηκε σε άμμο μετά από πτώση ύψους 30 εκατοστών και χαίρει άκρας υγείας» επισήμανε ο δικηγόρος.

Την ίδια στιγμή όμως που ο Υπουργός δείχνει τέτοια μεγάλη ευαισθησία για ενα περιστατικό που γιγαντώθηκε μέσω των social media η κυβέρνησή του αδιαφορεί και δε χρηματοδοτεί επαρκώς για τη δημιουργία υποδομών για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων. Αλλά αυτή είναι μια βια σε μαζική κλίμακα που δύσκολα γίνεται viral…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ