20.8 C
Chania
Tuesday, May 14, 2024

Όταν ο νέος Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης διαδήλωνε μαζί με τους ναζί της Χρυσής Αυγής και μίλαγε περί “Δικαίου του Αίματος”

Ημερομηνία:

Η φωτογραφία του Θάνου Πλεύρη να συμμετέχει στο κάψιμο τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των νεοναζί το 1996, είναι γνωστη.

Ο νεαρός, τότε, Πλεύρης φαίνεται ολοκάθαρα να συμμετέχει σε διαδήλωση χρυσαυγιτών το 1996, κατά τη διάρκεια της οποίας οι νεοναζί έκαναν στάση τόσο έξω από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από τα γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης, έκαψαν την αμερικανική και την τουρκική σημαία, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε εσάς ανήκει η προδοσία» και «Ο λαός δεν ξεχνά, τους προδότες τους κρεμά».

Μάλιστα, σε δημοσίευμα εφημερίδας της εποχής με τίτλο «Αυτοί ζητάνε πόλεμο», το ρεπορτάζ αναφέρει πως «ήταν πασιφανές ότι οι νεαροί αυτοί, που διατυμπάνισαν χθες τη σφοδρή επιθυμία για πόλεμο με τη Τουρκία, ήταν οι ίδιοι με αυτούς που κατά καιρούς πρωταγωνιστούν σε διάφορες ‘πατριωτικές’ εκδηλώσεις, είτε δέρνοντας αναρχικούς, είτε κυνηγώντας μετανάστες, είτε απολαμβάνοντας τις αστυνομικές αγκάλες υπό τον ρόλο των αγανακτισμένων πολιτών». Βλέπετε, όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν…

Θυμηθείτε τη φωτογραφία:

 

Ο νέος Υπουργός Υγείας ειναι γνωστος και για άλλες ακραίες θεσεις του, όπως αυτή περι “Δικαίου του Αιματος”…

Πιο συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε σε προστασία και δίκαιο «του αίματος», κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση εθνικοφρόνων του περιοδικού Patria, τον Απρίλιο του 2011. Έκανε λόγο επίσης για νεκρούς στη φύλαξη των συνόρων.

Μεταξύ άλλων ο Θ. Πλεύρης ανέφερε στην ομιλία του:

«Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς»

«Η προστασία του αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος να σωθεί η ελληνική κοινωνία».

 

Ολα αυτά με “φιλελεύθερο” Κυριάκο Μητσοτάκη;

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκ στην Χώρα των Σφακίων για ένα ελεύθερο… ΠΑΡΚΙΝΓΚ! Πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…

Κυριακή 3 το απόγευμα, ζευγάρι Χανιωτών καταφθάνει στην Χώρα...

21ο Αντιπολεμικό Διήμερο 17 και 18 Μάη στα Χανιά – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του 21ου Αντιπολεμικού Διημέρου! Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ...