16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για τη μείωση των τιμών στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας την …είσοδο 4ης εταιρείας

Ημερομηνία:

Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Σε ερώτηση που υπογράφεται από 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θίγεται το όντως ενδιαφέρον ζήτημα των αυξημένων τιμών στην κινητή τηλεφωνία. Στην Ελλάδα οι υπηρεσίες αυτές είναι – πανθομολογούμενα- από τις πλέον ακριβές στην Ευρώπη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε κυβερνητική παρέμβαση. Δηλώνουν ότι η παρέμβαση που είχε κάνει για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 δεν έφερε αποτελέσματα. Θυμίζουμε ο πρωθυπουργός είχε πραγματοποιήσει σύσκεψη με τις 3 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Το αξιοπερίεργο με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως θεωρούν ότι η πρόσθεση μίας ακόμη εταιρείας θα φτιάξει τα πράγματα και μέσω του ανταγωνισμού θα μειωθούν οι τιμές. Όπως αναφέρουν «το πλήθος των τριών (3) εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας αποτελεί παράγοντα συγκράτησης του ανταγωνισμού, ενώ η είσοδος μιας τέταρτης (4ης) εταιρείας στην εγχώρια αγορά, θα διεύρυνε σημαντικά τον ανταγωνισμό, με ισχυρές πιθανότητες σημαντικής μείωσης των τιμών».

Έτσι. προκύπτουν ορισμένα απλοϊκά ερωτήματα:

  • Όντως στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο ανταγωνισμός των εταιρειών οδηγεί σε μείωση των τιμών; Αν ναι, σε τι διαφέρει η προσέγγισή τους από την ΝΔ που σε αυτό το δόγμα στηρίζει το σύνολο των πολιτικών επιλογών της;
  • Γιατί θεωρούν ότι η πρόσθεση μίας ακόμη άδειας παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας θα αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα; Μήπως έχουν και άποψη για το ποια πρέπει να είναι αυτή; (Μάλλον έχουν…)

imerodromos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Τραγωδία στον ΒΟΑΚ – Νεκρή γυναίκα σε τροχαίο δυστύχημα!

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ με μία γυναίκα να...

Πώς έσπασε η σιωπή 60 χρόνων!

Του Γιώργου Ουρανού Η χαμένη διαχρονικότητα στη δράση των Αμερικάνων...

ΕΣΥ: «Δύο παράλληλα συστήματα» οδηγούν στην «απόλυτη ιδιωτικοποίηση» της Υγείας

Διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ σε ιδιώτες γιατρούς άνοιξε η...