23.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Όταν ο Τσίπρας είπε μετά το δημοψήφισμα: Το ΟΧΙ του ’40 ακολούθησε μια τετράχρονη κατοχή | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αύριο γιορτάζουμε την επέτειο του “ΟΧΙ” και με την ευκαιρία αυτή θυμηθήκαμε μία δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την ιστορική επέτειο αμέσως μετά τη μετατροπή του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα σε ΝΑΙ και συνθηκολόγηση.

Τότε, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην προσπάθειά του να δώσει έμφαση στην ιδιαιτερότητα των στιγμών και των συνεπειών που θα είχε μία επιμονή στο ΟΧΙ είπε:

Πολλές φορές τα “όχι” στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε υπαναχωρήσεις αλλά μένουν στην ιστορία. Το “όχι” το 1940 ακολούθησε μια τετράχρονη κατοχής αλλά έμεινε στην ιστορία.

Η συγκεκριμένη δήλωση είχε προκαλέσει πολλές και έντονες αντιδράσεις με αρκετούς να σημειώνουν ότι εκείνη την εποχή κι όταν ηττήθηκε το ΟΧΙ και έγινε ΝΑΙ τότε ήρθε η κατοχή και η κυβέρνηση Κουίσλινγκ, οι στρατοί κατοχής, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες.

Πάντως ο κ. Τσίπρας δικαιολογώντας την απόφασή του είχε πει σε αυτή τη συνέντευξη: «Εγώ επίσης είμαι περήφανος για την επιλογή να μην οδηγήσω στο τέλος τον ελληνικό λαό σε μία ανείπωτη οικονομική καταστροφή. Σε όλα τα διαγγέλματα μου δεν έλεγα στον ελληνικό λαό ότι ζητάω το ‘’όχι’’ για να μην κάνω μία συμφωνία, να οδηγήσω τη χώρα εκτός ευρώ. Το ‘’όχι’’ το έκανα ‘’ναι’’ σε μία συμφωνία που έχει προβλήματα αλλά δίνει προοπτική».

Το σχετικό απόσπασμα στο 3:54 του βίντεο που ακολουθεί:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Z0fo2aBPUsE”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ