18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Όταν Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούσαν την επιστράτευση χουντική και αντισυνταγματική

Ημερομηνία:

Με δηλώσεις του στη Βουλή στις 11/2/2011 ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην επιστράτευση απεργών, είχε σημειώσει ότι «με το να αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με την εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη».

Αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπέγραφε πρόταση νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι εναρμονισμένη με το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα στο αιτολογικό της πρότασης τροποποίησης του ν.δ 17/1974, αναφερόταν ότι «η απεργία από μόνη της δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστά κατασταση έκτακτης ανάγκης που να δικαιολογεί την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακόμη και αν κυρηχθεί παράνομη και καταχρηστική από τα δικαστήρια. Κατά συνέπεια δεν μπορεί στην περίπτωση αυτή να επιβληθεί “πολιτική επιστράτευση” στους απεργούς».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, χαιρέτισε την Δημοκρατία, που εκφράστηκε από την επιστροφή των εργαζομένων στις θέσεις τους ύστερα από την επίταξη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ