14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Όταν τα ΜΜΕ δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη γιαγιά που λέει ότι ο “Μητσοτάκης κυβερνά καλά” παρά στον γιατρό της Γαύδου

Ημερομηνία:

Γιαγιάδες και παιδιά δίπλα σε πολιτικούς πουλάνε ως εικόνα για τις δημόσιες σχέσεις. Δημιουργούν εύκολα θέματα που αρέσουν στους πολίτες. Γι’ αυτό άλλωστε βλέπουμε τόσο συχνά φωτογραφίες πολιτικών που αγκαλιάζουν παιδιά ή χαιρετούν υλικιωμένους. Όπως η φωτογραφία της ηλικιωμένης στη Γαύδο που εξέφρασε τη χαρά της που ήρθε ο Μητσοτάκης στο νησί εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή της ότι “κυβερνά καλά την Ελλάδα”.

Βεβαίως, είναι κάπως παράδοξο αυτό όταν ακούγεται από μία κάτοικο ενός νησιού που επί χρόνια είναι παραιτημένο. Παράδοξο και παράταιρο όταν μία ηλικιωμένη γυναίκα υμνεί τον πρωθυπουργό τη στιγμή που τα ελάχιστα νέα παιδιά του νησιού δε μπορούν ούτε καν να πάνε σχολείο και αναγκάζονται να σταματήσουν τη φοίτησή τους για να παραμείνουν στο νησί. Όταν νέοι άνθρωποι όπως η Κορινα πεθαίνουν για ασήμαντο πρόβλημα υγείας επειδή δεν υπάρχουν βασικές υποδομές στο νησί. Όταν απουσιάζει η προοπτική και δεν υπάρχουν ούτε οι πιο βασικές υποδομές.

Την ίδια ημέρα, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με έναν άλλο κάτοικο του νησιού, τον γιατρό της Γαύδου Βασίλη Αμβροσιάδη. Ο κ. Αμβροσιάδης έδωσε μία λίστα στον πρωθυπουργό με 7 πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων. Όμως η λίστα αυτή σε ελάχιστα μέσα ενημέρωσης προβλήθηκε. Δεν είδαμε πουθενά τον γιατρό στα πλάνα των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης που ταξίδεψαν μέχρι τη Γαύδο, ούτε ακούσαμε τι απάντησε ο πρωθυπουργός στον γιατρό.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό συνέβη λόγω κάποιας σκοπιμότητας ή συνωμοσίας. Τα μέσα ενημέρωσης πολλές φορές επιλέγουν το εύπεπτο γιατί πολλές φορές αυτό πουλάει και δεν ενέχει κάποιο ρίσκο. Η εικόνα της συμπαθητικής γιαγιάς που αγκαλιάζει τον πρωθυπουργό και διαπιστώνει πόσο καλά κυβερνά είναι σίγουρα πιο ευχάριστη από την εικόνα ενός γιατρού που επισημαίνει πράγματα που πρέπει να γίνουν και σημειώνει παραλείψεις.

Όμως, η Γαύδος έχει ανάγκες. Και τα μέσα ενημέρωσης είτε θα συντελούν με την παρουσία τους να λύνονται τα προβλήματα, είτε θα αποτελούν μέρος του προβλήματος διαπιστώνοντας ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι οι διοικούντες και οι έχοντες εξουσία σε αυτή τη χωρά “κυβερνούν καλά”, όπως είπε η καλή γιαγιά της Γαύδου.

Πριν δειτε το βίντεο με τη γιαγιά που τρελαίνεται από τη χαρά της που βλέπει τον Μητσοτάκη, διαβάστε τι ζήτησε ο γιατρός της Γαύδου πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...