15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Όταν το ΝΑΤΟ θέλει να είναι ηγέτης όχι μονο στον πόλεμο αλλά και στο Κίνημα ενάντια στον Πόλεμο – Έφτιαξε βίντεο με μήνυμα “σταματήστε τον πόλεμο” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ζούμε σε μια πολύ παράξενη εποχή. Είναι η εποχή όπου οι ισχυροί δε θέλουν απλά να ασκούν την εξουσία αλλά απαιτούν να έχουν το προνόμιο να είναι και οι ηγέτες αυτών που αντιστέκονται στην εξουσία τους. Θέλουν να καθορίζουν την ατζέντα της αντίστασης. Είναι με τους μαύρους που αγωνίζονται για την ισότητα, με τις μειονότητες που αγωνίζονται για δικαιώματα, με τους ηρωικούς εργαζόμενους. Τώρα, και το ΝΑΤΟ είναι ενάντια στον πόλεμο…

Με βίντεο που ανερτήθηκε στους λογαριασμούς του ΝΑΤΟ γίνεται αναφορά στα “ψέμματα” που είπε η ρωσική πλευρά στον πόλεμο στην Ουκρανία καλώντας εν μέσω συγκινητικών πλάνων τους χρήστες να πατήσουν “like” στο αντιπολεμικό μήνυμα “σταματήστε τα ψέμματα, σταματήστε τον πόλεμο”.

Πλέον φαίνεται ότι δεν αρκεί το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ να έχουν το μονοπώλιο στη βία, επιθυμούν να έχουν και την πρωτοκαθεδρία στα φιλειρηνικά κινήματα. Θέλουν ο λόγος τους να είναι ο κυρίαρχος και σε αυτούς που αντιδρούν στον πόλεμο. Θέλουν να ορίζουν την ατζέντα, τον τρόπο που προσεγγίζεται ο πόλεμος. Και μηνύματα που διαφεύγουν αυτής της ατζέντας που θέτουν, αντιμετωπίζονται ως εχθρικά όχι προς τα συμφέροντα των αμερικανονατοϊκών, αλλά προς την ίδια την ειρήνη. Αντιμετωπίζονται ως φιλορωσικά και γι’ αυτό φιλοπολεμικά.

Σε αυτό το πλαίσιο και στην Ελλάδα τα αντιπολεμικά κινήματα, οι αντιπολεμικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, συναυλίες που δεν αποδέχονται το κυρίαρχο αφήγημα αντιμετωπίζονται πλέον όχι ως φιλειρηνικές, αλλά ως επικίνδυνες διαμαρτυριες που αποτυγχάνουν να καταδικάσουν τον πόλεμο επειδή οι διαμαρτυρόμενοι αρνούνται να επιλέξουν πλευρά μεταξύ των αντιμαχόμενων.

Είναι φιλοπόλεμοι επειδή δεν επιλέγουν πλευρά στον πόλεμο. Επειδή λένε “όχι στον πόλεμο”, όχι με τον τρόπο που το λέει και θέλει το ΝΑΤΟ.

Σε μια ολοκληρωτική αντιστροφή της πραγματικότητας, το ΝΑΤΟ είναι με την ειρήνη και οι πολίτες που αποτελούν τμήμα των αντιπολεμικών κινημάτων εδώ και δεκαετίες είναι με τον πόλεμο. Το Αντιπολεμικό Κίνημα με τις ιστορικές του βάσεις είναι φιλοπολεμικό. Αυτό θέλουν να μας πείσουν!

Λένε στο βίντεο που ετοίμασαν:

“Παρά την λιτανία του από ψέμματα, αρνήσεις και παραπληροφόρηση, οι προθέσεις του Κρεμλίνου είναι ξεκάθαρες σε όλο τον κόσμο. Σταματήστε τα ψέμματα, σταματήστε τον πόλεμο”

Δεν είναι βεβαίως παράξενο αυτό στην παράξενη εποχή που ζούμε.

Είναι η εποχή όπου βλέπουμε τεράστιες πολυεθνικές να κατευθύνουν τον δημόσιο λόγο σε επιθυμητά πεδία σε μια σειρά ζητήματα, που θέλουν να είναι ηγέτες στα κινηματα κοινωνικής κριτικής, από τα δικαιώματα των μαύρων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων “Black Lives Matter”, μέχρι τα δικαιώματα των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας.

"google ad"

Τώρα και το ΝΑΤΟ θέλει να είναι ηγέτης στα αντιπολεμικά κινήματα…

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 27χρονος μαχαίρωσε 43χρονο επειδή του έκανε παρατήρηση

Αιματηρό επεισόδιο, με τον τραυματισμό ενός 43χρονου καταγράφηκε το βράδυ της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συναγερμός και οδηγίες από Κουμουνδούρου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές μετά το «ολίσθημα» του Βασίλη Κασσελάκη

Καμπανάκι σήμανε στην Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του εξαδέλφου του προέδρου...