21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Όταν το περιοδικό “Elle” υμνεί σα μοντέρνα Ζαν Ντ’ Αρκ μια Ουκρανή νεοναζί, δημοσιογράφοι για την ειρήνη σαπίζουν στη φυλακή΄

Ημερομηνία:

To Νοεμβρη του 2014 και ενώ ακροδεξιές και ναζιστικές ομάδες προχωρούσαν σε επίθεση εις βάρος των κατοίκων στην περιοχή του Ντομπάς, το περιοδικό Elle θεώρησε σκόπιμο να αφιερώσει κάποιες σελίδες σε γυναίκες που πολεμούσαν στην περιοχή ενάντια στο ρωσόφωνο πληθυσμό. Μεταξυ αυτών και η “Σβέτα”. Μια 19χρονη που στο περιοδικό παρουσιάστηκε ως μια μοντέρνα “Ζαν Ντ’ Αρκ”.

Το πορτραίτο της συνοδευόταν με το κείμενο:

“Ουκρανία: Ένας πόλεμος τόσο ιδιαιίτερος…” για να σημειώσει ότι εργάζεται “ως γραμματέας και ως εθελοντής” ενώ αυτή δηλώνει ότι:

“Αν οι Ρώσοι εισέλθουν στην πόλη μου, θα πυροβολήσω. Αν δεν το κάνω εγώ, ποιος θα το κάνει”

Η αγιογραφία ενός νεοναζι από το περιοδικό Elle

Το πρόβλημα ήταν ότι το όνομά της δεν είναι “Σβέτα” αλλά Vita Zaverykha. H Vita είναι περισσότερο γνωστή για τις θέσεις της υπέρ των γενοκτονιών, ποστάρει βίντεο από βομβαρδισμούς χωριών και περηφανεύεται για τη συμμετοχή της στη Σφαγή της Οδησσού.

Η Vita επίσης έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον Αδόλφο Χίτλερ καθώς και σε όλα τα αναμνηστικά από το Τρίτο Ράιχ, κυκλοφορεί με σημαίες με σβάστιγγες, εκφράζει ανοιχτά το μίσος της για μια σειρά εθνοτικές ομάδες ενώ καλεί ανοιχτα στα πρότυπα και των Ελληνων φασιστών να “καεί η Ουκρανική βουλή”.

Πρόκειται για μια βαμμένη νεοναζί που μάλιστα και πριν τα γεγονότα στο Ντομπάς είχε κατηγορηθεί και για τη δολοφονία δύο αστυνομικών σε ληστεία που πραγματοποίησε συμμορία φασιστών σε βενζινάδικο.

"google ad"

Η Vita, αν και έχει κατηγορηθεί και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, δε βρίσκεται στη φυλακή.

Αντιθέτως, στη φυλακή συνεχίζουν να βρίσκονται οι δημοσιογράφοι Dmitry Vasilets και Evgeny Timonin, που το μόνο τους “έγκλημα” είναι οτι αρθρογραφούσαν υπέρ της ειρήνης στην Ουκρανία.

Παραμένουν στη φυλακή εδώ και 1,5 χρόνο χωρίς δίκη και χωρίς κατηγορίες, όμως γι’ αυτούς κανένα άρθρο δε γράφτηκε σε περιοδικά μόδας για τον ηρωισμό τους να αγωνίζονται για την ειρήνη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...