24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Όταν το ψεύτικο όχι (για τα χημικά) ισοδυναμεί με ναι

Ημερομηνία:

Και ω του θαύματος, αίφνης αφυπνίστηκαν πολλοί τοπικοί παράγοντες το τελευταίο διάστημα καπηλευόμενοι αναίσχυντα ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Αυτό δηλαδή της επεξεργασίας και καταφανέστατα ρίψης στη Μεσόγειο θάλασσα αν όχι του συνόλου, σίγουρα ενός μέρους των απόβλητων της εν πλω επεξεργασίας και καταστροφής των χημικών της Συρίας.

Προϊόντα που παρήγαγαν και ε ξ α κ ο λ ο υ θ ο υ ν να κατασκευάζουν νομιμότατα (όσο αποδεκτή στη συνείδηση της ανθρωπότητας είναι η χρήση τέτοιων ουσιών ,αλλά και άλλων πιο αποδοτικών και φρικιαστικών μέσων καταστροφής όπως τα πηρυνικά όπλα για χρήση στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους ) οι , ηγεμονεύουσες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη και να μοσχοπουλούν στις αντιδραστικές ηγεσίες υπόδουλων χωρών. Κατανοήσιμη η στάση των διαφόρων συλλογικοτήτων (ακόμη και αυτών που έχουν ένα επίπλαστο αριστερό επίχρισμα και όχι ένα αυθεντικό, ρηξικέλευθο, γνήσια επαναστατικό και αντικαπιταλιστικό έρμα) λόγω των πονηρών προεκλογικών ημερών , μιας και ευνουχίζοντας τον κρίσιμο χαρακτήρα και την ουσία αυτού του ζητήματος με τη τεράστια προέλευση και τις προεκτάσεις , προσφέρεται πλέον _ ανώδυνο όντας _ για αξιοποίηση και εξαργύρωση στο πολιτικό χρηματιστήριο σαν εύσημο αγωνιστικότητας ,δημοκρατικότητας και προοδευτισμού .

Αλλά συνάμα αποτελεί αφορμή για ευκαιριακές και καιροσκοπικές συμπράξεις αναμεταξύ τους πάλι λόγω της ιερότητας των εκλογών. Ταιριάζει να δανειστώ και να παραφράσω σε αυτό το σημείο τη διαβόητη ρήση των μεσαιωνικών σκοταδιστών με τη φράση . Άτομα και απόψεις που με πάθος ,ιδιαίτερο ζήλο και με το αζημίωτο φυσικά υπηρέτησαν δεκαετίες ολάκερες το καθεστώς της υποτέλειας της χώρας μας (που παράγωγο της είναι και το πέταγμα των χημικών σε περιοχές _ξέφραγο αμπέλι) και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην κοινοβουλευτική αποχαύνωση και στον κατευνασμό της δίκαιης και κοχλάζουσας λαϊκής δυσαρέσκειας ένεκα της κυβερνητικής πολιτικής της εξαθλίωσης.

Φορείς που απεργάζονταν συστηματικά την δραματική αλλαγή των ταξικών συσχετισμών σε βάρος των εργαζομένων, με μοιραίο αποτέλεσμα την ύπαρξη ενός αναιμικού κινήματος ,αδύναμου να αντισταθεί στη φρενιασμένη επίθεση που δέχεται αυτή την περίοδο. Και που κάποιοι από τους όψιμα νεοφώτιστους και νυν οικολογικά ευαίσθητους ,είχαν ψηφίσει στη βουλή μέχρι και τις συμφωνίες παραμονής των αμερικανικών βάσεων και με θράσος χιλίων πιθήκων φορούν τώρα τον χιτώνα του αντιστασιακού.

Και όταν πριν μερικά χρόνια οι νατοϊκοί άδειαζαν το φορτίο των βομβών με το απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Αδριατική θάλασσα επιστρέφοντας από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία ,η ευθιξία τους τότε ήταν απόλυτα μηδενική. Κρίμα που η εκλογική διαδικασία δεν είναι μια φάση διαρκείας. Αιδώς αχρείοι Αργείοι…..

Ας μου επιτραπεί τώρα να χρησιμοποιήσω ένα αφοπλιστικό και παραβολικό τρόπο για να περιγράψω τον εσκεμμένα στρεβλό τρόπο που οι διάφοροι πρωταγωνιστές της οργάνωσης των αντιδράσεων της χανιώτικης κοινωνίας υποκρίνονται ασύστολα και υπονομεύουν ,εκτροχιάζουν και αλλοτριώνουν τις λαϊκές αντιδράσεις σε αυτό το βαρυσήμαντο θέμα.

Ας υποθέσουμε πως ένας πανίσχυρος αντίπαλος εισβάλλει στη κατοικία κάποιου πολίτη. Παραβιάζει κατάφορα το οικογενειακό άσυλο του, καταπατά βάναυσα την ιδιοκτησία του, τον μετατρέπει σε ένα εξευτελισμένο ανδράποδο. Λεηλατεί τις οικονομίες του ,απομυζά τους πόρους του και τον φέρνει στα πρόθυρα της λιμοκτονίας. Επίσης δημιουργεί ένα εφιαλτικό μέλλον για τα παιδιά του και του στερεί στυγνά κάθε δικαίωμα που αξιωματικά έχει σαν άνθρωπος. Επίσης χρησιμοποιεί τον χώρο του σαν εφαλτήριο επίθεσης και βιαιοπραγίας σε αθώους γείτονες. Παράλληλα και κατά κάποιο τρόπο δευτερευόντως λερώνει το πάτωμα του με τα λασπωμένα πόδια του.

Αντί όμως ο θιγόμενος να καταγγέλλει με τον σφοδρότερο τρόπο τον εχθρό του σαν βάρβαρο δυνάστη , αντί να ορθώνει απέναντι του το πελώριο ανάστημα του και να τον μάχεται με τις εσχατιές των δυνάμεων του με σκοπό να τον κατατροπώσει και ξεπετάξει από το σπιτικό του , ακολουθεί μια περίεργη τακτική: τον χαρακτηρίζει με ένα αβρό τρόπο μόνο ανάγωγο και υποχωρητικά περιορίζεται στο να τον καλεί να μη βρωμίζει το δάπεδο του.

Μάλιστα σχεδιάζει να εξοριστεί σε μια εκκλησία ενός μακρινού χωριού και εκεί να διαμαρτυρηθεί ήπια για τις ακαθαρσίες που τον επιβαρύνουν , ενώ το αυτονόητο είναι να βροντοφωνάζει με σθένος έξω από το κάστρο του εισβολέα για το σύνολο της επίθεσης που υφίσταται. Προφανώς, προφανέστατα είναι μια μη συνετή, συγχυτική και ατελέσφορη συμπεριφορά του αδικούμενου .Έτσι ισχυροποιείται και αποθρασύνεται ο θύτης, ενώ βολοδέρνει σε αδιέξοδα ο καταπιεσμένος. .

Απλά να διευκρινίσω πως στην μικρή φανταστική ιστορία που διηγήθηκα πριν στο ρόλο του εισβολέα βρίσκονται οι Αμερικανοευρωπαίοι κατακτητές και στη θέση του βασανισμένου οικογενειάρχη ο λαός μας που αποπροσανατολίζεται και παθητικοποιείται εξαιτίας της άτιμης δράσης των υποτιθέμενων σωτήρων η` εκφραστών των συμφερόντων του.

Όμως ας προσγειωθούμε αμέσως μετά την προηγηθείσα εύγλωττη αλληγορία στο πεδίο της εξωφρενικής πραγματικότητας ,σχολιάζοντας τις απόψεις και πρακτικές των ποικιλώνυμων διαττόντων αστέρων της εναντίωσης στα χημικά . Είναι σωστό να μην ξεγυμνώνεται από δαύτους ο ρόλος των Αμερικάνων και Ευρωπαίων τυράννων με λαβή αυτό το γεγονός; Χάνεται τέτοια ευκαιρία; Δεν επιβάλλεται η αποκάλυψη του ολέθριου ρόλου τους επί παντός του ιμπεριαλιστικού επιστητού; Δεν είναι οι φονιάδες και ληστές των λαών; Την πλούσια δολοφονική τους δράση δεν αποδείξαν στην μετακατοχική Ελλάδα, στο Βιετνάμ, Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία, Συρία, Λιβυη και δεν ετοιμάζονται το πιθανότερο προσεχώς να μπήξουν τα βρυκολακίστικα δόντια τους στο λαιμό του ουκρανικού λαού;

Μήπως δεν ευθύνονται αυτοί για τη καταλήστευση της πατρίδας μας ,το ρήμαγμα της και τη συμφορά των πλατιών λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων; Γιατί εθελοτυφλούν και προσπερνούν περιφρονώντας αυτές τις πρωτεύουσες πτυχές της κηδεμονίας της χώρας μας από τους θηριώδεις νεοαποικιοκράτες;

Μα γιατί βέβαια είναι οι ίδιοι υμνητές και θεματοφύλακες _στο μερτικό που τους αναλογεί οπωσδήποτε _ του σύγχρονου ραγιαδισμού και με ψηφοθηρική ιδιοτέλεια ασχολούνται προσωρινά με αυτή την δευτερογενή ,αλλά όχι αμελητέα έκφανση της καθολικής εξάρτησης.

Γιατί η επίσημη αριστερά (η αντισυστημικότητα της οποίας αποδεικνύεται όχι με την άσφαιρη αντιμνημονιακή η` επαναστατίζουσα ρητορική, αλλά έμπρακτα με το ξεμπρόστιασμα του ταξικού εχθρού και την ακούραστη προσπάθεια ώστε ο ρόλος του μαζικού κινήματος από σπιθαμιαίος και ουραγός να εξελιχθεί σε γιγαντιαίο και ανατρεπτικό) με διαπρύσιο ύφος δεν αναδεικνύει σαν μοναδικό τρόπο εμπόδισης αυτών των ενεργειών των δυτικών ιμπεριαλιστών την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος;

Του μοναδικού και μη εξαιρετέου δρόμου που αμέτρητες φορές η ιστορία δίδαξε και η λογική υπαγορεύει πως πρέπει οι λαοί να ακολουθήσουν για να ακυρώσουν τις αντιδραστικές επιλογές των απάνθρωπων.. Ήταν θετική εικόνα στη κυριακάτικη συγκέντρωση στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας η ενθαρρυντική κοσμοσυρροή (απτό δείγμα της οργής και της ενεργητικής διάθεσης των Χανιωτών για αποφασιστική κινητοποίηση ενάντια στα χημικά) να εκφυλιστεί σε ένα καρναβάλι ,όπου παρέλασαν οι πιο σκόπιμα ανόητες απόψεις;

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σε αυτό τον εμετικό χυλό των ανισόρροπων απόψεων που εκφράστηκαν από τους πρωτεργάτες της εκδήλωσης αυτής? Μνημείο πολιτικής αγυρτείας αποτέλεσαν οι προτάσεις για πιο ενδεδειγμένες μεθόδους εξουδετέρωσης των χημικών. Άξιοι συμβουλάτορες των ιμπεριαλιστών. Μήπως αγνοούν αυτές τις λύσεις τα καθάρματα οι Αμερικανοί;

Και μόλις συναντήσουν το φως το αληθινό ,θα συνετιστούν πάραυτα? Μάλλον πάσχουν από σωστή ενημέρωση και καταλήγουν σε μυριάδες αποκοτιές .Κρίμα που δεν προσφέρανε τις σολομώντειες ιδέες τους και σε άλλες περιπτώσεις, όταν πρόβαιναν σε αποτρόπαιες πράξεις οι ιμπεριαλιστές.

Ίσως γλύτωναν από τις σφαγές οι άτυχοι Σέρβοι και Ιρακινοί και εμείς οι Έλληνες από την φτώχεια με τους πολλαπλασιαστές τους. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα αυτό ,θα προκαλούσε επίσης ασυγκράτητα γέλια η φαεινή σκέψη τους σαν ένδοξοι απόγονοι του Μιαούλη να παρεμποδίσουν με φουσκωτά σκάφη τα τεράστια πλοία με τα χημικά. Ο ανεφάρμοστος ακτιβισμός (θλιβερό υποκατάστατο κλασσικών και αποδοτικών μορφών πάλης) στο απόγειο του.

Κορυφαία τοποθέτηση στο πάνθεον της ασυναρτησίας ήταν αυτή που καλούσε τις εισαγγελικές αρχές (ναι, αυτές που είναι εντεταλμένες να περιφρουρούν μεταξύ άλλων και την εξουσία των διεθνών δικτατόρων) να παρέμβουν, ώστε να βραχυκυκλώσουν τις ενέργειες των σφαγέων των λαών για μετατροπή της Μεσογείου σε χαβούζα.

Η` τις απόπειρες των ειδημόνων με τις ομιλίες τους να πείσουν πως η υπόθεση αυτή είναι καθαρά ένα επιστημονοτεχνικό λάθος των αρμόδιων (φυλακίζοντας το παραπλανητικά σε ένα περιβαντολογικό αποκλειστικά πλαίσιο) και όχι μια εξόχως αποκαλυπτική απόφαση και ενέργεια των αδίστακτων και ανήθικων ιμπεριαλιστών.

Όπου η ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία των ανυπάκουων υπηκόων είναι ανεπίτρεπτη και η αξίωση για ευημερία των λαών υπερβολική και ενοχλητική. Όπου οι αρρώστιες και ο θάνατος που σπέρνουν κατά καιρούς αυτά τα τέρατα είναι επιβεβλημένος η` μια ασήμαντη παράπλευρη απώλεια στους σχεδιασμούς τους. Κάλλιστα και επί του πρακτέου θα μπορούσαν σίγουρα η` ο προκυβερνητικός (??) ΣΥΡΙΖΑ η` πολύ περισσότερο το ΚΚΕ με τον αξιοπρόσεκτο μηχανισμό που διαθέτει ,να ανατρέψει αυτό το αφελές κλίμα που επικράτησε εκείνη τη μέρα.

Και επιπλέον να τοποθετήσει το σοβαρό αυτό θέμα με την καταλυτική τους παρέμβαση στη σωστή διάσταση , προβάλλοντας και την δέουσα αγωνιστική διέξοδο. Στο όλο σκηνικό επίσης εντάσσεται και η πρωτοβουλία των επικεφαλής για διοργάνωση του επόμενου συλλαλητηρίου στη μονή Αρκάδιου. Για συμβολικούς λόγους παρακαλώ.

Να υποθέσουμε πως θεωρούν απαραίτητη για την αποτίναξη του ιμπεριαλιστικού ζυγού την αυτοθυσία του ελληνικού λαού στα πρότυπα των αγωνιστών του `21; Ήμαρτον κύριε με τις κολάσιμες ετούτες σκέψεις. Μη παρεξηγηθούν κιόλας προσωπικότητες που είναι . Αφού όμως το τρανότερο σύμβολο της εξάρτησης της χώρας μας είναι οι αμερικάνικες βάσεις και όλα τα κακά που απορρέουν από αυτή τη κατάσταση (μεταξύ αυτών και τα χημικά ) εκεί οφείλονται, γιατί να μην πορευτούμε προς τις εγκαταστάσεις τους στο Ακρωτήρι;

Η απάντηση εύλογη και απορριπτέα σε σχέση με την υποτακτική κοσμοαντίληψη τους. Άλλωστε κάθε σκέψη _σύμφωνα με την υπερατλαντική διακήρυξη του πρωθυπουργού _ που τάσσεται κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι παράνομη. Συμπλέοντας έτσι με το κακόφημο ιδιώνυμο του εθνάρχη Βενιζελου.

Τέλος ενδεικτικό της εξεπίτηδες λαθεμένης προσέγγισης και χειρισμών των φορέων που ηγούνται και συντονίζουν τις κινήσεις στο νησί μας κατά των χημικών είναι και η άχρωμη πολιτικά αφίσα που κυκλοφόρησαν. Όχι στα χημικά. Λες και σαν κάποιος πυρπολεί το δάσος από σκοπού, εγκληματικά και κατ` εξακολούθηση , αρκεί να δηλώσεις μονάχα την αντίθεση σου. Και όχι να καταστρώσεις ένα πρόγραμμα αγώνων για να τον σταματήσεις ,αφού πρώτα εννοείται αποκαλύψεις την ιδιότητα του σαν κυνικό εμπρηστή. Μα ποιοι θα υλοποιήσουν μια τέτοια μεθόδευση; Αυτοί που αποτελούν τους γλοιώδεις υπηρέτες των αφεντάδων όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και μεταγενέστερα των συνθηκών σύγχρονης σκλαβιάς της Ελλάδας; Και μονάχα σήμερα αισχροκερδούν ψηφοθηρικά.

ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΟΧΙ (στα χημικά ) ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Καπετανάκης Μ.

Μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ