19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

“Ότι και να κάνουν η αλήθεια θα ακουστεί!”: Ενοχλημένοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την άρνηση του Μ.Κ.Ι.Ε. και της Κοινωνικής Κουζίνας να παραλάβουν το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη

Ημερομηνία:

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αθήνα στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα πραγματοπιήθηκε εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στους φετινούς νικητές του βραβείου ευρωπαίου πολίτη για το 2015. Όμως εκεί υπήρξε ένα απρόοπτο

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου Ελληνικού και η Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται και από την Ευρώπη, αρνήθηκαν να παραλάβουν το Βραβείο, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για κοινωνική αλληλεγγύη.

Να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιούσαν και οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης,  Κωνσταντίνα Κούνεβα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μιλτιάδης Κύρκος από το Ποτάμι. Αναλυτικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει και ο “Αγώνας της Κρήτης” ΕΔΩ.

Φαίνεται όμως ότι η απόφαση αυτή των δύο σωματείων που τόσα έχουν προσφέρει τα χρόνια της κρίσης σε έλληνες και μετανάστες στην Ελλάδα, ενόχλησε τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών αφού όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευσή του ο Γιώργος Βήχας, καρδιολόγος, εθελοντής ιατρός του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού αρνούνται να καλύψουν τα έξοδα για να πάνε στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει:

Χθές μας κοινοποίησαν ένα email από το Ευρωπαικό κοινοβούλιο, σε μας και στην κουζίνα ” ο άλλος άνθρωπος ” στον Κώστα Πολυχρονόπουλο, στο οποίο μας έγραφαν πως εάν επιμένουμε στην άρνηση του βραβείου δεν θα μας καλύψουν τα έξοδα για να παμε στις Βρυξέλλες. Οι πληροφορίες μας λένε πως έχουν ενοχληθεί πολύ από την άρνηση μας να πάρουμε το βραβείο.

Τους απαντήσαμε πως η στάση μας δεν αλλάζει και πως το μόνο που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε τα στοιχεία τα ίδια που παρουσιάσαμε και εδώ, στοιχεία που αποδεικνύουν τις τραγικές συνέπειες από τις πολιτικές που ακολουθούνται εδώ και πέντε χρόνια.

Τους είπαμε επίσης πως δεν μας ενδιαφέρει να μας καλύψουν τα έξοδα εάν αυτό είναι το πρόβλημα τους.

Αναμένουμε την απάντηση τους, θεωρώ πως θα είναι αρνητική γιατί ο αληθινός λόγος που δεν θέλουν να πάμε στις Βρυξέλλες είναι για να μην ακουστούν αυτά τα στοιχέια.

Αποδεικνύουν με αυτή την στάση τους πόσο δίκιο είχαμε για την άρνηση, τον ρόλο του διευθυντηρίου του ΕΚ, τον φόβο τους να μην ακουστεί η αλήθεια!

Ότι και να κάνουν όμως η αλήθεια θα ακουστεί!

Περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα έχουμε την οριστική απάντηση τους.

Να σημειώσουμε ότι το βραβείο ευρωπαίου πολίτη απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988, αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της Ε.Ε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...