21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

«Όχι άλλα πνιγμένα παιδιά στη Μεσόγειο»: Η Κοινωνική Κουζίνα συμμετέχει στις διεθνείς δράσεις 23 και 24 Ιανουαρίου υπέρ των προσφύγων

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Κοινωνική Κουζίνα εκφράζει τη στήριξή της και καλεί σε συμμετοχή τους πολίτες στο διεθνές διήμερο δράσεων υπέρ των προσφύγων στις 23 και 24 Ιανουαρίου.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι. Είναι άνθρωποι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, την φτώχεια, τις δικτατορίες και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την καταστολή των κυβερνήσεων της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο.

Είναι απαράδεκτη η απόφαση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κλείνοντας τα σύνορα σε συνεργασία με τον Ερντογάν και με επιχειρήσεις της FRONTEX, αλλά και με τη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης-hotspot στα νησιά του Αιγαίου και τον Πειραιά. Καταδικάζουμε την απόφαση της ΕΕ να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Τουρκία, κοντά στις εμπόλεμες ζώνες, χρηματοδοτώντας τον Ερντογάν με 3 δις ευρώ, την ώρα που βομβαρδίζει τους Κούρδους μέσα στη Τουρκία.

Τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν τις εκατόμβες των πνιγμένων στο Αιγαίο και την Μεσόγειο αφού σπρώχνονται στα χέρια των διακινητών που τους φορτώνουν σε σαπιοκάραβα θανάτου. Ταυτόχρονα αυτές οι πολιτικές δυναμώνουν τους φασίστες στην Ευρώπη και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα στον Έβρο και τα νησιά ώστε να σωθούν ζωές που χάνονται αλλά και γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο άσυλο και σε μια καλύτερη ζωή. Να δοθούν άσυλο και χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς αποκλεισμούς.Απαιτούμε να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως η Αμυγδαλέζα, να μην ανοίξει κανένα νέο. Διεκδικούμε ανθρώπινη υποδοχή σε καταλύματα αξιοπρεπή, με χρηματοδότηση του κράτους και με προσωπικό που παρέχει την αναγκαία φροντίδα. Παλεύουμε για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Συρία, να κλείσουν οι βάσεις, να απεμπλακεί η Ελλάδα από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον κόσμο που θα διαδηλώνει στο Καλαί, τη Λαμπεντούζα, την Κωνσταντινούπολη στις 23/24 Γενάρη καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση στον Έβρο. Στηρίζουμε τον κόσμο που στα νησιά του Αιγαίου, την Αυστρία, τη Γερμανία, όλη την Ευρώπη, κινητοποιήθηκε άμεσα στο πλευρό των προσφύγων και τους βοήθησε από το υστέρημά του ενάντια στην τρομοκρατία της ΕΕ και της FRONTEX.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...