16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

«Όχι» Βουλγαρίας σε ανάπτυξη νατοϊκών στρατευμάτων στο έδαφός της

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ είναι κατά της ανάπτυξης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία. Η συμμαχία συζητά διάφορες επιλογές για να ανταποκριθεί στις ενέργειες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης περισσότερων στρατευμάτων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ο Γιάνεφ λέει ότι ένα τέτοιο μέτρο θα αυξήσει τις εντάσεις.

«Η τρέχουσα αύξηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων και δραστηριοτήτων της Ρωσίας στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ είναι συνθήκες που πρέπει όχι μόνο να ληφθούν υπόψη αλλά και να παρακολουθούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι διαδικασίες επιβάλλουν την ανάγκη για μια ενιαία προσέγγιση από το ΝΑΤΟ, χωρίς όμως να οδηγούν σε περιττή κλιμάκωση των εντάσεων», έγραψε ο Γιάνεφ στο Facebook.

«Η θέση μου είναι ότι μια τέτοια συζήτηση, αντίστοιχα μια προσέγγιση, έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη αύξηση των εντάσεων στην περιοχή. Επιπλέον, σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχουν λόγοι να θεωρηθούν οι παρακολουθούμενες διαδικασίες ως άμεση απειλή για τη Συμμαχία και τη σχετική ζώνη ασφαλείας», είπε ο υπουργός.

Ο Στέφαν Γιάνεφ δεν πιστεύει ότι «υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες που μπορούν να δικαιολογήσουν μια απόφαση σχετικά με την ανάπτυξη πρόσθετων στρατευμάτων στο έδαφός μας».

«Μια τέτοια απόφαση δεν θα ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά συμφέροντα ή στο εθνικό συμφέρον της Βουλγαρίας», πρόσθεσε.

Το Νοέμβριο, το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία θα πληρώσει υψηλό τίμημα για οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Η Μόσχα απέρριψε τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας ότι προετοιμάζεται για επίθεση. Το Κρεμλίνο είπε ότι δεν απειλεί κανέναν και υπερασπίστηκε το δικαίωμά του να αναπτύσσει στρατεύματα στο έδαφός του όπως θέλει.

euractiv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...