Τόνισε, επίσης,  ότι με την τετράμηνη παράταση «ουσιαστικά ακυρώνεται το mail Χαρδούβελη, η μείωση συντάξεων και η αύξηση ΦΠΑ και ουσιαστικά για το μέλλον είναι εκπεφρασμένη η άποψη να μην συνεχιστεί η λιτότητα που επέβαλε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%».

Στα αρνητικά της συμφωνίας, σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι ναι μεν δεν θα έχουμε υφεσιακά μέτρα, αλλά δεν περιλαμβάνονται και αναπτυξιακά μέτρα.

«Υπάρχει επίσης και το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το οποίο θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τώρα» κατέληξε.

Η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό και πώς αυτό θα καλυφθεί έως το τέλος Απριλίου, σε πρώτη φάση, και έως το τέλος Ιουλίου σε επόμενη, αρχίζει από σήμερα το βράδυ αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ, σχολιάζοντας ότι η σημερινή συμφωνία αποτελεί τη βάση για μια νέα συζήτηση σε έναν νέο τοπίο που δεν έχει χαρτογραφηθεί.

Αναφορικά με το θέμα του ΕΝΦΙΑ,  τονίζουν ότι ο φόρος αυτός πρέπει να αλλάξει με έναν έξυπνο, αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο και ότι θα επανεξεταστεί ο ΕΝΦΙΑ, καθώς και το θέμα του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.