24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

“Όχι σε όλα τα ναρκωτικά”: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο δραστηριοτήτων που οργάνωσε το παράρτημα Χανίων του ΕΣΥΝ

Ημερομηνία:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες δραστηριότητες που διοργάνωσε το παράρτημα Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών 26 και 27/6 με αφορμή τη παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών.

Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με εκδήλωση στο Γιαλί Τζαμί. Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Παραρτήματος Χανίων ο Γιώργος Τσαουσάκος. Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος για τη νομιμοποίηση της κάνναβης με πρόσχημα ευεργετικές και χρηστικές ιδιότητές της. Με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα, στοχεύει κατευθείαν στο μυαλό και την καρδιά των νέων ανθρώπων. Όμως δεν μπορούν να μιλούν για το καλό της υγείας μας αυτοί που μας πετάν έξω από τα νοσοκομεία.

Ποιοι κερδίζουν από την κατάσταση που διαμορφώνει η κυβέρνηση; Κερδίζουν οι μεγάλες βιομηχανίες που είναι έτοιμες να θησαυρίσουν από την κάνναβη, απαλλαγμένες από τους απαραίτητους, αλλά ακριβούς γι’ αυτές ιατρικούς ελέγχους!

Κερδίζουν εκείνοι που ακολουθώντας τη λογική της “μείωσης της βλάβης”, θέλουν να ζούμε με τα ναρκωτικά και όχι να παλεύουμε κατά των κοινωνικών αιτιών που γεννούν και αναπαράγουν την τοξικοεξάρτηση. Που ακυρώνουν κάθε πρόληψη προβάλλοντας την “ακινδυνότητα” των υποτιθέμενων “μαλακών ναρκωτικών”! Κερδίζει καθένας που θέλει τη νεολαία στην “απέξω” και βάζει στο στόχαστρο το μέλλον και τα όνειρά της.

Κερδίζουν αυτοί που βαφτίζουν ελευθερία την ανελευθερία, τρόπο ζωής την υποταγή, μόδα και “μαγκιά” την παραίτηση!».

Η εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε με μουσικές από το συγκρότημα «Εναλλασσόμενη Τάση».

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία αγώνας ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Μοναχής Ελιάς με τη συμμετοχή του Ομίλου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Γουέμπλευ» και φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΤΕΙ Χανίων, στέλνοντας μήνυμα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και ότι ο αθλητισμός μπορεί να καλλιεργήσει στάση ζωής συλλογικότητας και αγώνα μακριά από τη ψεύτικη φυγή και τη παραίτηση του κόσμου των ναρκωτικών.

Στο τέλος του αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...