14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

“Όχι” στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των αγροτών Ηρακλείου – Ιεράπετρας εναντίον της ΠΝΟ – Λήγει πάντως η απεργία

Ημερομηνία:

Αγώνα ξεκίνησαν (για ακόμη μια φορά) οι αγρότες της ανατολικής Κρήτης ενάντια στους αγώνες άλλων εργαζομένων, όμως ούτε το Πρωτοδικείο Πειραιά τους δικαίωσε.

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο αγροτικός σύλλογος Τυμπακίου Κρήτης εναντίον της ΠΝΟ, ζητώντας τη δρομολόγηση ενός πλοίου την ημέρα για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων, στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε κατατεθεί αρχικά στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου στην Κρήτη, αλλά εκδικάσθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Πειραιά.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση, ελλείψει εννόμου συμφέροντος, ενώ κατατέθηκε απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης της Διοίκησης της ΠΝΟ, όπου αναφερόταν η απόφαση για τη μη συνέχιση της απεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νομικός σύμβουλος της ΠΝΟ ανέφερε στο δικαστήριο ότι οι ναυτικοί είναι σκληρά εργαζόμενοι, όπως και οι αγρότες και δεν διανοείτο ποτέ ότι ένας εργαζόμενος θα στρεφόταν εναντίον άλλου εργαζόμενου.

Σημειώνεται ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, στη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε τη μη συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοϊας, που λήγει απόψε, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν απαντήσεις στα θέματα που τους έχουν τεθεί.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων.

Με ανακοίνωσή της η ΠΝΟ ευχαριστεί όλα τα πληρώματα των πλοίων και τους ναυτικούς για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, ενώ ζητά από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν απαντήσεις στα θέματα που τους έχουν τεθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...