25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Όχι στην αναστολή λειτουργίας του ΚΠΕ Βάμου

Ημερομηνία:

Η  αναπληρωτής υπουργός του  Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ κ. Φωτεινή Γεννηματά με το εξαιρετικά επείγον έγγραφο της 83688/Γ7 της 22ης Ιουλίου 2011  ανακοινώνει μεταξύ άλλων  « …την αναστολή της λειτουργίας λόγω οργανωτικών αδυναμιών του ΚΠΕ  Βάμου Χανίων..»  

Η διαδικασία για την  πλήρωση των θέσεων Υπευθύνων Κ.Π.Ε. και των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας (Π.Ο.) των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας είναι ήδη σε εξέλιξη για να στελεχωθούν τα ΚΠΕ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29/8/2011 και η λήξη της απόσπασης των εκπαιδευτικών που θα επιλεχτούν ορίζεται στις 31 Αυγούστου 2015.

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω: η εκπαιδευτική κοινότητα,  οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία ολόκληρης της Περιφερειακής  Ενότητας Χανίων από το επόμενο σχολικό έτος δεν θα έχουν ίσα δικαιώματα στα εκπαιδευτικά προγράμματα, στην επιμόρφωση, στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στην ενεργοποίηση της σε θέματα  προστασίας του περιβάλλοντος  που προσφέρει το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ μέσω των ΚΠΕ! Το Υπουργείο που υπόσχεται «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ». Γιατί βέβαια πόσο εύκολο είναι για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν επισκέψεις στο κοντινότερο ΚΠΕ που είναι αυτό των Ανωγείων Ρεθύμνου, σε απόσταση περίπου 110 χμ. από την πόλη των Χανίων;;;  Ήδη το ΚΠΕ Βάμου ήταν μακριά για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων της Νοτιοδυτικής Κρήτης, κυρίως για τους μαθητές των νηπιαγωγείων που η επιστροφή τους, όπως ορίζει ο νόμος, είναι στις 12:30 το μεσημέρι. Αντί λοιπόν να αναζητήσουν τις αιτίες της πιθανής οργανωτικής αδυναμίας του Κέντρου και  να λάβουν υπόψη τους τη μορφολογία του Νομού με σκοπό να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό, τα μέσα και τα υλικά του ΚΠΕ Βάμου αποφάσισαν την αναστολή του! Ως εκπαιδευτικός της Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων που επωφελήθηκα σημαντικά από τη λειτουργία του ΚΠΕ Βάμου, από τις επιμορφωτικές δράσεις και τις ημερίδες που διοργάνωσε τα τελευταία χρόνια ενώνω τη φωνή μου μαζί με τους πολίτες και τους φορείς και διαμαρτύρομαι για την απόφαση της αναστολής του ΚΠΕ Βάμου. Είναι μια ακόμα αδικία σε βάρος της περιοχής μας τη στιγμή μάλιστα που αυτές τις μέρες  κυρώθηκε συμφωνία για προωθημένη βάση στη Σούδα με προβλεπόμενο κόστος  ύψους 1,5 εκατ.  ευρώ – έστω κι αν αυτό το ποσό αφαιρείται από τη συμμετοχή μας στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ. (Χαν. Νέα 27/7/2011). Τσιγγουνιές και  μιζέρια μόνο  στην Παιδεία και ειδικά στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση;;;   Και εκείνη η διαβούλευση, ο δημόσιος διάλογος;;; πώς γίνονται όλα αυτά μέσα στην κάψα του καλοκαιριού με τους εκπαιδευτικούς  απόντες;  Ο Δήμαρχος της περιοχής, ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών  του Νομού, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δαμιανάκης, οι Οικολόγοι Πράσινοι όλοι διαφωνούν και διαμαρτύρονται. Υπάρχει κάποιος τελικά που εισηγείται την αναστολή του ΚΠΕ Βάμου και με ποια κριτήρια; πώς ακριβώς τεκμηριώνεται  η «οργανωτική αδυναμία»;  Πότε έγινε ο διάλογος και η διαβούλευση που οδήγησε στην απόφαση της αναστολής της λειτουργίας; κάποιος αρμόδιος  μπορεί να μας διαφωτίσει;

Τζιάκη  Δέσποινα
εκπαιδευτικός

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...