25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Όχι, στην Ελλάδα δεν είμαστε “ανεύθυνοι” που θέλουν να προσελκύσουν με “ανέντιμο” τρόπο τουρίστες

Ημερομηνία:

Οπωσδήποτε τα πράγματα δεν έχουν γίνει όλα άψογα στην μάχη ενάντια στην επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά πού ακριβώς έγιναν όλα σωστά; Μήπως στη Γερμανία; Στην Αγγλία; Ή στις ΗΠΑ;

Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια η ισοπεδωτική κριτική και η ρατσιστικής υφής χαρακτηρισμοί (“εξυπνάκηδες της Αθήνας”, “ανεύθυνοι”, προσελκύουν με “ανέντιμο” τρόπο τουρίστες) μίας τοπικής όμως μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας της Γερμανίας (Nordwest) παραπέμπει στην εποχή των μνημονίων όπου οι Έλληνες χαρακτηρίζονταν όλοι ως τεμπέληδες.

Η κριτική της εφημερίδας βασίζεται στο αναντίρρητο γεγονός της μη πραγματοποίησης ικανού αριθμού τεστ για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Από εκεί όμως ο αρθρογράφος προχωρά σε ένα λογικό άλμα σύμφωνα με το οποίο το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει επαρκή τεστ σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με χώρες που κάνουν πολλά τεστ ενώ κατηγορεί δίχως στοιχεία την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει στοιχεία γιατί επιθυμεί την προσέλκυση τουριστών.

Όλα αυτά δίχως κανένα αποδεικτικό στοιχείο, με μόνο βασικό στοιχείο τους χαρακτηρισμούς και την εξάρτηση της Ελλάδας από τους τουρίστες. Λες και η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι Έλληνες συνολικά είναι “ανέντιμοι” που θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και τις ζωές κυρίως των τουριστών γιατί θέλουν να φάνε τα χρήματά τους.

Να σημειώσουμε ότι το άρθρο είναι του Φέρρυ Μπατζόγλου ο οποίος είναι ανταποκριτής της εφημερίδας στα Βαλκάνια και αρθρογραφεί και σε κάποια ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Στο άρθρο σημειώνεται με αρκετή ειρωνία ότι:

Για μία ακόμη φορά ο κόσμος μαθαίνει από τη σοφία των Ελλήνων. Το αφήγημα ξετυλίγεται ως εξής: Οι κυβερνήτες της Αθήνας έδρασαν εγκαίρως μαζί με τους εκπληκτικούς ιθαγενείς ιολόγους και ανοσιολόγους και άλλους απόγονους του γέρο-Ιπποκράτη ενάντια στην παγκόσμια πανδημία. Και ιδού – οι διαβόητοι για την απειθαρχία τους Έλληνες τα κατάφεραν….

Και σε άλλο σημείο:

“Όποιος πιστεύει ότι οι Έλληνες σέβονται τους περιορισμούς στη μάχη ενάντια στην πανδημία είναι απόλυτα λάθος. Στους δρόμους, στα σούπερ μάρκετ, στα φαρμακεία: Δεν είναι απλά γεμάτα, υπάρχει συνωστισμός. Οι αποστάσεις ασφαλείας δεν τηρούνται και δε λαμβάνονται μέτρα προστασίας.”

Το άρθρο συνολικά κινείται σε μία κατεύθυνση ισοπεδωτικής κριτικής που δεν περιορίζεται στην πολιτική που έχει ακολουθηθεί στην Ελλάδα αλλά και εις βάρος όλων των “απείθαρχων” Ελλήνων.

Προφανώς χρειαζόμαστε κάποιου είδους συνετισμό…

Για όποιον το επιθυμεί μπορεί να διαβάσει όλο το άρθρο ΕΔΩ.

Η απλή αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα με τα πενιχρά μέσα που έχει λόγω της δεκαετούς λιτότητας που επιβλήθηκε με τέτοια ισχύ εξαιτίας της Γερμανικής κοντόφθαλμης πολιτικής τα κατάφερε πολύ καλύτερα ως αυτή τη στιγμή από πολλές χώρες.

Και αυτό δεν είναι μία εθελοτυφλία μπροστά στην πραγματικότητα. Αποτυπώνεται σε στοιχεία. Με πρώτο και βασικό στοιχείο ότι το σύστημα υγείας δεν κατάρρευσε, οι κλινικές ΜΕΘ δεν είναι γεμάτες με ανθρώπους που μάχονται για τη ζωή τους με τον κορωνοϊό, περιοχές ολόκληρες δεν παρουσιάζουν κανένα κρούσμα εδώ και βδομάδες.

Μία τέτοια περιοχή είναι η Κρήτη.

Καλό είναι να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση και σκληρή μάλιστα. Όμως δεν είναι δυνατόν στην ανάγκη για άσκηση κριτική να αποδέχομαστε την με ρατσιστικά χαρακτηριστικά ισοπέδωση μίας εφημερίδας της Γερμανίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατά 11 βαθμούς ανέβηκε η θερμοκρασία στο Ρέθυμνο σε 90 λεπτά!

Από τους 19 στους... 30 "σκαρφάλωσε" ο υδράργυρος στο...

Όλες οι εκδηλώσεις στο Δήμο Χανίων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιούνται οι κεντρικές εκδηλώσεις, που...

Κυβερνητική σύγχυση: Ο Άδωνις Γεωργιάδης προεξοφλεί κίνηση Μητσοτάκη για κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σε επικίνδυνα παιχνίδια για τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων, όπως το μέτωπο...

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην...