12.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομιου Χανίων λένε όλοι οι δήμαρχοι της Κρήτης

Ημερομηνία:

Τη θέση ότι το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» πρέπει να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο διατύπωσαν σήμερα, από κοινού, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Χανίων μετά τη συνάντηση που είχαν στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης.

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης, ωστόσο, εν όψει και των διαδικασιών που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ των οποίων είναι και το «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», οι δήμαρχοι των Χανίων συμφώνησαν στην ανάγκη να ενώσουν από κοινού και με άλλους φορείς τις δυνάμεις τους ώστε το αεροδρόμιο Χανίων να μην ιδιωτικοποιηθεί.

Όπως μάλιστα δήλωσε και ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνταχθεί και σχετικό έγγραφο το οποίο θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία και στο οποίο θα αναφέρεται η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην ιδιωτικοποίηση.

Κατά την άποψη των δημάρχων, η διατήρηση του αεροδρομίου στο σημερινό καθεστώς διαχείρισης και ελέγχου από το δημόσιο, κρατά χαμηλά τους αεροπορικούς ναύλους και δημιουργεί αυξητικές τάσεις στο τουριστικό ρεύμα, ενώ παράλληλα φέρνει σημαντικά έσοδα για το δημόσιο που υπολογίζονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Σφακίων Παύλος Πολάκης, Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, Καντάνου-Σελίνου Αντώνης Περράκης, Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης.

Ακολούθησε μια ακόμα συνάντηση που είχαν οι δήμαρχοι στο γραφείο του δημάρχου Χανίων όπου και συζήτησαν αναπτυξιακά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αλλά και την στάση τους στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...